Známému hrozili brokovnicí a pálkou, zkrotila je až zásahová jednotka

  • 0
Speciální policejní komando muselo vyjet do obce na Hodonínsku. Jednoho muže tam napadli dva jeho ozbrojení známí. Agresorům hrozí až několikaletý pobyt za mřížemi.

Policisty zalarmoval ve středu odpoledne sedmadvacetiletý mladík, že ho jeho dva známí napadli ocelovou pálkou a brokovnicí. Několik policejních hlídek včetně psovoda místo okamžitě zajistilo a čekalo na příjezd vyjednavače a brněnské zásahové jednotky.

„Ještě před příjezdem speciálního komanda určeného k zásahu proti ozbrojeným pachatelům vyhrocenou situaci alespoň trochu ulehčil jeden z agresorů. Šestatřicetiletý muž totiž obydlí sám opustil a skončil v rukou policistů,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Pro druhého čtyřiadvacetiletého útočníka si museli policisté dojít sami, ale i on zanedlouho skončil v poutech. „Uvnitř pak kriminalisté nalezli ocelovou pálku a realisticky vypadající vzduchovou brokovnici, která v určitých případech může způsobit i vážné zranění,“ doplnil mluvčí.

Útok, při němž zraněný mladík přišel také o mobil, než rychle utekl, teď policisté vyšetřují pro podezření z loupeže a ublížení na zdraví. „Agresorům hrozí až několikaletý pobyt za mřížemi,“ dodal Vala.