VIDEO: Řidič plivl druhému do tváře, po boxu v křižovatce skončili na zemi

  • 360
Brněnští policisté hledají svědky konfliktu dvou řidičů. Ten z osobního auta si podle všeho vynucoval přednost na křižovatce, jenže muž za volantem dodávky ho nepustil. Vysloužil si plivanec do tváře a incident vyvrcholil pěstním soubojem se zraněním.

Policisté o události z konce července informovali až nyní. Bitka se odehrála na křižovatce u besedního domu v Husově ulici.

„Na počátku mělo být zatroubení na řidiče fordu, který si vynucoval přednost.  Toho zatroubení rozlítilo natolik, že v křižovatce svým vozem zahradil cestu dodávce, která jej ve zúžení nepustila před sebe,“ přiblížil dění zachycené i kamerami policejní mluvčí David Chaloupka. 

Záznam zveřejněný policií začíná ve chvíli, kdy řidič Fordu Focus, který jede před dodávkou, objíždí před křižovatkou uzavřený odbočovací pruh po tramvajovém pásu vyhrazeném jen vozům MHD, pak se řadí zase zpět před dodávku a blokuje ji. Je možné, že celý „spor“ šoférů začal už předtím.

Po zastavení řidič osobního auta vyběhl ven a muži za volantem dodávky plivl do tváře. Ten si takové chování nenechal líbit.

„Také vyběhl z auta ven, kde vzájemná strkanice přerostla v pěstní souboj, při němž řidič dodávky utrpěl zranění v obličeji. Řidič osobního auta tím asi považoval záležitost za vyřízenou a z místa ujel,“ dodal Chaloupka. 

Na záznamu je patrné, že oba rváči nakonec skončili zaklínění na zemi mezi dodávkou a osobním autem. V něm spolujezdkyně zřejmě natáčela bitku na mobilní telefon, pak se oba muže snažila od sebe odtrhnout.

Policisté případ nepovažují za uzavřený. Žádají případné svědky konfliktu, kteří na místě očividně byli, aby se ozvali a pomohli řidiče dohledat. Zavolat mohou na linku 158.