Terénní vůz se na Boskovicku neudržel na silnici a přes polní cestu sjel až do rybníka. Řidič nadýchal přes dvě promile alkoholu. | foto: Policie ČR

Opilý řidič terénního auta sjel do rybníka, policistům přiznal čtyři piva

  • 10
V rybníce skončila jízda terénního auta, které poblíž Boskovic na jižní Moravě nedokázal udržet na silnici opilý řidič. Policisté mu naměřili přes dvě promile alkoholu, díky nízké hladině vody vyvázli šofér i spolujezdec bez zranění.

Sedmačtyřicetiletý muž z malé obce na Boskovicku si sobotní podvečer zpestřil popíjením. Poté se rozhodl řídit, což se mu vymstilo.

„Při jízdě na přímém úseku silnice ztratil kontrolu nad vozem, najel na krajnici, kde dostal smyk. Po chvíli jízdy v travnatém silničním příkopu přejel přes polní cestu a sjel s vozem do přilehlého rybníka,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Nehodu zpozoroval svědek, který ihned přiběhl na pomoc. Díky tomu, že terénní vůz skončil ve vodě pouze po kola, vyvázli řidič i spolujezdec bez zranění. Auto pak z rybníka vytáhli hasiči.

Přivolaní policisté řidiči naměřili víc než dvě promile alkoholu. „Hlídce doznal, že vypil čtyři jedenáctistupňová piva,“ podotkl Chaloupka.

Motorista je nyní podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky.