VIDEO: Opilý řidič najížděl do sloupu, nadýchal přes tři promile

  • 4
Divně jedoucího auta si všimli o víkendu brněnští strážníci u hlavního nádraží. Šestačtyřicetiletý muž nedokázal vycouvat z parkovacího místa a najížděl do sloupu veřejného osvětlení. Posléze nadýchal přes tři promile.

Opilý řidič za volant mercedesu usedl v neděli v noci a před autohlídkou městské policie začal couvat.

„Následně se prudce rozjel dopředu, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Vyjet z místa se pokusil ještě jednou, a to za hlasitého doprovodu motoru a hustého oblaku dýmu. I druhý pokus ale skončil stejně a hlídka se rozhodla, že podezřele popojíždějícímu autu zahradí cestu služebním vozidlem se zapnutými majáky,“ přiblížila mluvčí Městské policie Brno Tereza Kadrnožková.

Řidič byl natolik opilý, že mu dělalo potíže vystoupit z auta. Nadýchal 3,2 promile. Navíc se ukázalo, že má soudem zakázané řízení.

„Svého známého se pokusila zastat jednatřicetiletá žena sedící na sedadle spolujezdce. Hlídce tvrdila, že prý autem přijela ona a její kamarád jí chtěl jen pomoci s couváním. To jí podle jejích slov moc nejde, protože se řídit teprve učí a řidičský průkaz proto také nemá,“ dodala ještě Kadrnožková.

Také žena byla opilá, nadýchala téměř dvě promile. Případ dál řeší státní policie.