ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: SXC.hu

Během pár hodin skončila žena třikrát na záchytce, počtvrté už bylo plno

  • 16
Celkem čtyřikrát vyjížděli v několika dnech jihomoravští policisté do terénu kvůli stejné ženě. Opila se a byla v takovém stavu, že obtěžovala své okolí a nedokázali ji uklidnit ani její známí.

Poprvé vyjížděli policisté ke čtyřiatřicetileté ženě v sobotu odpoledne do Tišnova. To nechtěla ukončit návštěvu u svého známého. „Při zadržení nadýchala 3,91 promile,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Policisté ji odvezli na záchytku, druhý den už ale kvůli ní do terénu vyjížděli znovu. V poledne se totiž odehrál podobný scénář v obci Osiky na Brněnsku. „Žena, která měla v dechu opět skoro čtyři promile, si vynucovala nedělní návštěvu v domě u příbuzných,“ doplnil mluvčí.

I tentokrát ji policie odvezla na záchytku. Za pár hodin už měla ale znovu hlášení. Na místě při výjezdu pak policisté zjistili, že jde o stejnou osobu a opět ji tak hlídka odvezla na protialkoholní stanici. „Žena se povalovala na chodbě bytového domu nedaleko svého bydliště a obtěžovala tamní nájemníky. Dechová zkouška ukázala hodnotu 3,83 promile,“ popsal Malášek.

Ani tehdy neměla dost. Krátce před půlnocí vyváděla v tišnovské místní části Trnec v domě padesátiletého majitele. „Tentokrát na záchytku pro její obsazení nemohla. Policisté ji tedy předali příteli, který slíbil, že se o opilou ženu postará,“ dodal mluvčí s tím, že od prvního do čtvrtého výjezdu uběhlo jen pětapadesát hodin.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit