Čelní střet tramvaje s trolejbusem v centru Brna si vyžádal několik desítek...

Čelní střet tramvaje s trolejbusem v centru Brna si vyžádal několik desítek zraněných. (4. dubna 2019) | foto: HZS JmK

Počet zraněných z nehody tramvaje a trolejbusu stoupl o pět

  • 21
Počet zraněných po nehodě tramvaje a trolejbusu minulý týden v Brně se zvýšil. Do nemocnice převezli čtyřicet lidí, dodatečně se však policii přihlásilo dalších pět lidí, kteří utrpěli lehčí zranění. Policisté vyslechli už desítku svědků.

Další zranění se policii ozvali na základě výzvy.  Vyšetřovatel zároveň získal i další kamerové záznamy nehody od řidiče, který projížděl místem a přihlásili se i další očití svědkové. 

„Policisté doposud hovořili s desítkou svědků, jejichž zdravotní stav umožňoval, aby podali k nehodě vysvětlení. Mezi nimi je i řidič tramvaje,“ informoval policejní mluvčí  David Chaloupka.

Trolejbus se s tramvají v Křenové srazil minulý týden v pondělí.  Policisté již oznámili, že pravděpodobnou příčinou nehody v centru Brna byla technická závada na trolejbusu. Na každém z havarovaných vozů je podle Drážní inspekce škoda zhruba milion korun.  Dopravní podnik města Brna (DPMB) se u typu trolejbusu, který 1. dubna boural, zaměřil na důkladnější prohlídky podvozku.

Zároveň podnik vytvořil pracovní skupinu, která bude sbírat všechny dokumenty k havarovanému trolejbusu, aby je mohla případně předat vyšetřovatelům, kdy se co na něm opravovalo nebo kdo dodával jaký konstrukční díl.

Svědek přímo z trolejbusu popsal, že náraz přišel zničehonic. „Řidič normálně jel, pak najednou rána jak z děla, všichni lítali jako papírové hračky. Lidi byli od krve, křičeli strachem nebo bolestí. Nepřeju nikomu, aby prožil, co se stalo,“ vylíčil Lukáš Valenta.