Nehoda na D2, nákladní auto smetlo vůz údržby

Nehoda na D2, nákladní auto smetlo vůz údržby | foto: Dopravníinfo.cz

Nákladní auto smetlo vůz údržby na D2, jeden silničář zemřel

  • 38
Při nehodě na 57. kilometru dálnice D2 na Břeclavsku zemřel pracovník údržby. Nákladní vůz tam krátce po půl druhé odpoledne zezadu narazil do jeho dodávky. Dálnice byla v místě ve směru na Brno uzavřena do 19:30 hodin.

„Zasahujeme na D2 u Lanžhota ve směru na Brno u dopravní nehody kamionu a dodávky. Na místě jedna zaklíněná osoba,“ uvedli na Twitteru jihomoravští hasiči s pozdějším dovětkem, že jeden člověk na místě zemřel.

Ukázalo se, že šlo o pracovníka údržby z Ředitelství silnic a dálnic. Jeho vůz se srazil s nákladním automobilem, příčinu zatím policisté neznají.

„Při nehodě utrpěl pracovník údržby velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl. Během vyšetřování dopravní nehody bude dálnice ve směru na Brno zcela uzavřena,“ informoval policejní mluvčí Petr Vala.

Záchranáři na místo vyslali vrtulník i pozemní lékařskou posádku. „Mladý muž zemřel ještě před naším příjezdem. Nikdo další zraněn nebyl,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl na Twitteru uvedl, že kamion narazil v plné rychlosti zezadu do vozidla asistence.

„Na dálnici zastavilo v odstavném pruhu auto a vůz asistence tam vyjel, aby jej označil, což je standardní postup. V okamžiku, kdy to auto bylo zajištěno a odtažené, naši pracovníci značení likvidovali, sbírali kužely. V tu chvíli tam v plné rychlosti vletěl kamion a našeho člověka smrtelně zranil,“ popsal ČTK Rýdl.

Dopravu směrem na Brno odklánějí policisté už na Slovensku, jezdilo se tak se přes přechod Holíč - Hodonín. V místě se tvořily menší kolony. Dopravu se povedlo obnovit až po půl osmé večer.

Přibližné místo nehody na D2

Přibližné místo nehody na D2

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz