Nehoda tří kamionů a dodávky u jihomoravských Říčan uzavřela v pátek dopoledne D1 na Brno. Hasiči jednoho zraněného vyprostili, na místo přilétl i vrtulník. | foto: HZS JmK

Na D1 se srazily čtyři kamiony a dodávka, zraněného mladíka odvezl vrtulník

  • 31
Hromadná nehoda čtyř kamionů a dodávky uzavřela na zhruba tři a půl hodiny dálnici D1 na 178. kilometru u jihomoravských Říčan ve směru na Brno. Srážka si vyžádala celkem tři zranění, pro jednoho mladého muže přilétl záchranářský vrtulník.

Nehoda se stala před půl jedenáctou dopoledne. „Celkem pět nákladních vozů se srazilo asi sto metrů před sjezdem na Ostrovačice, příčinu vyšetřujeme,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Policie dopravu před místem nehody odkláněla, řidiči sjížděli na exitu 168 Devět křížů a vraceli se zpět na exitu 182 Kývalka. Omezen byl i jeden pruh směrem na Prahu.

Policie kolem poledne obnovila provoz jedním pruhem. „Stalo se tak ale proto, aby vozy stojící před místem nehody mohly odjet. Odklon dopravy stále trvá, čeká se na odtahovou službu,“ upozornila Cejnková.

Plně zprovoznit dálnici se povedlo až před druhou hodinou odpoledne.

Při nehodě se zranili tři lidé. „Jednoho zraněného jsme vyprostili,“ informoval mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

„Mladého muže s těžkým zraněním jsme transportovali vrtulníkem na urgentní příjem Fakultní nemocnice v brněnských Bohunicích. Další dva lidé byli zraněni lehce,“ sdělila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

,