Nehoda ve zúžení zablokovala směr na Brno. | foto: HZS Jihomoravského kraje

Nehoda v zúžení blokovala D1 před Brnem, hasiči šli ke zraněným pěšky

  • 20
V zúžení na dálnici D1 mezi Domašovem a Ostrovačicemi se dopoledne srazila dvě osobní auta. Nehoda asi hodinu blokovala oba jízdní pruhy ve směru na Brno. Zranili se při ní dva lidé.

„Zasahujeme na 175. kilometru D1 směr Brno u dopravní nehody. Zásah probíhá ze směru na Prahu. Ve směru na Brno je před nehodou kolona, ve které momentálně uvízla přijíždějící jednotka z Velké Bíteše,“ informovali hasiči na Twitteru v 9.30 hodin. 

Hasiči tak museli k nehodě pěšky. Podle mluvčího Jaroslava Mikošky jim cesta trvala asi 15 minut. 

„První k nehodě dorazili jihomoravští hasiči, kteří zahájili zásah z opačného směru dálnice. Tím zabránili výrazné časové prodlevě, protože jednotka z Vysočiny uvízla v koloně před nehodou,“ doplnil Mikoška. 

Jednoho člověka z auta vyprošťovali. „Jednu osobu jsme vyprostili z vozidla na páteřové desce. Zranění jsou celkem dva lidé,“ doplnili hasiči. 

Na místě zasahoval i záchranářský vrtulník. Podle mluvčí jihomoravských záchranářů Michaely Bothové však zpět na základnu odlétal prázdný. 

„Oba muže staršího věku jsme převezli sanitkou. U prvního z nich došlo zřejmě ke zdravotní indispozici, proto jsme mu poskytli kyslíkovou terapii a převezli jej na urgentní příjem do Fakultní nemocnice u svaté Anny. Byl nezraněný,“ sdělila Bothová. 

Druhého muže s podezřením na lehčí zranění převezli záchranáři do brněnské Úrazové nemocnice. 

Hasičům se po hodině od příjezdu k nehodě podařilo díky pomoci odtahové služby dálnici zprůjezdnit. Přesto se u místa nehody utvořila několikakilometrová kolona, která se jen postupně rozjížděla. 

Policisté proto doporučovali sjezd na 168. kilometru na Domašov a pak silnici 602. Řidiči sjížděli u Devíti Křížů a zpět na dálnici najížděli u Ostrovačic na exitu 178.