ilustrační snímek | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Muž má zákaz řízení, přesto přijel na policii autem. Pak se snažil skrýt

  • 14
S vydaným zákazem řízení si nedělal těžkou hlavu muž, který k podání vysvětlení na policejní stanici na Hodonínsku dorazil za volantem auta. Zpět domů už neodjel, po zadržení mu hrozí propadnutí vozu a bude stíhán pro trestný čin.

Osmatřicetiletý muž přijel na obvodní oddělení do Strážnice ze sousedního, tedy Zlínského kraje. Přestože mu za dřívější nezákonné počínání bylo zakázáno řízení motorových vozidel, pro cestu zvolil automobil, který sám řídil.

„Po provedených úkonech před zraky policistů nasedl do vozidla a odjel. Když si všiml policejního vozu ve zpětném zrcátku, snažil se skrýt ve vedlejší ulici,“ přiblížil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policisté se však setřást nenechali a muže dopravili zpět na služebnu. Jeho auto zajistili a budou řešit jeho propadnutí. Šofér navíc bude stíhán pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Svého neuváženého jednání před policisty nakonec litoval,“ podotkl Šváb.

10. ledna 2023


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit