Hrob Simony Monyové na hřbitově v Brně-Židenicích | foto: Eliška Kolínková, MF DNES

Cesta k hrobu Monyové je prošlapaná, příznivci i po půl roce vzpomínají

  • 15
Hrob zavražděné spisovatelky Simony Monyové na hřbitově v Brně-Židenicích najde návštěvník snadno. Je poslední ve skupině těch nových a jako jeden z mála má na náhrobku i vyobrazenou tvář zemřelé. Kromě věnců a svíček sem někdo přinesl také bílou růži.

Pod pohledným obličejem je na náhrobku spolu s daty narození a úmrtí i jednoduchý nápis: Simona Monyová, spisovatelka. Populární autorka románů pro ženy byla zavražděna loni 3. srpna. Před soudem se nyní z činu zpovídá její manžel Boris Ingr.

V čerstvě napadaném sněhu byla ve středu cestička k hrobu spisovatelky spolehlivě vyšlapaná, i když je až na konci dlouhé uličky. Čtenáři Monyovou neopustili ani po smrti, její knihy stále patří mezi nejprodávanější v Česku.

Hrob Simony Monyové na hřbitově v Brně-Židenicích

Jak byla Simona Monyová u čtenářů oblíbená, ukázal i její loňský pohřeb. Poslední sbohem přišly dát spisovatelce do obřadní síně krematoria brněnského Ústředního hřbitova desítky lidí.

O životě Monyové nyní chystá její rodina knihu, která by se měla na pulty knihkupectví dostat do několika týdnů.

16. srpna 2011


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit