ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Lucie Mottlová, Metro.cz

Kostelník s ministrantem zamkli v kostele ženu, která okradla seniorku

  • 31
V brněnském kostele zůstala uvězněná žena, která po mši spolu s komplicem přepadla a okradla důchodkyni. Zatímco muž stihl po činu utéct, jeho parťačku uzamkli kostelník s ministrantem uvnitř budovy.

Čtyřiačtyřicetiletá dvojice, kterou už brněnští policisté dobře znají, si svou oběť vyhlédla na mši v poslední den uplynulého roku.

Starší paní před odchodem z kostela zamířila na toaletu, kam se za ní vloudila pachatelka s vysvětlením, že si potřebuje umýt ruce. Důchodkyně proto přešla do druhé kabinky, ale ani to jí nepomohlo.

„Dvojici se totiž podařilo dveře otevřít s výmluvou, že ženě není dobře. V tom poškozená pochopila, že ji chtějí okrást a snažila se dostat ke kabelce, kterou měla pověšenou na háčku, což se jí nepodařilo,“ popsala policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Agresorka důchodkyni zatlačila zpět, zatímco její komplic sebral z kabelky peněženku a utekl. Spolupachatelce už se ale zmizet nepodařilo, protože ji v kostele zamkli kostelník s ministrantem, které znepokojil podivný hluk.

Přivolaní policisté uvězněnou ženu zadrželi a jejího komplice dopadli zhruba čtyřicet minut po půlnoci. Dvojici policisté obvinili z loupeže a soud oba výtečníky poslal do vazby.