Diskuze

Brno „zavařilo“ kraji, ten musí najít místo pro desítky nových úředníků

Jihomoravské hejtmanství vymýšlí, kam posadí desítky nových úředníků. Přijmout je kvůli zřízení centrálního stavebního úřadu Brna musí, prostory pro ně však nemá. Počítá se s problémy i mnohamilionovými náklady navíc.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když vymyslí nějakou hloupost tak najednou jsou náklady na 70 úředníků 40 milionů. Když se jedná vyhodit hasiče nebo policajty tak těch 40 milionů jsou ušetřené náklady za 20 vyhozených příslušníků.

0 0
možnosti
TT

No, další úředníci více skrytí v anonymitě, to bude znamenat vyšší spotřebu maziva u dyveloperů a tím pádem ještě větší bídu lidí bez vlastního domu.

2 1
možnosti
RM

Bezva, lidé nebudou muset složitě a daleko cestovat na úřad městské části, ale pohodlné a kousíček pojednou na jeden centrální úřad, kde byste dostatek parkovacích míst pro rodiče a bude to kousíček pěšky pro ty nemotorizované

0 0
možnosti
RM

Jake nebudu jen kritizovat. Teoreticky by se mohlo dosáhnout snížení poštu vedoucích a ušetřit. Takto se ušetří někde ale budou nové náklady na prostory. Jen tak mimochodem by mě zajímalo, co bude se stávajícíma kancelářema. Vymyslí se nové agendy, aby se mohly naplnit nebo se tam přestěhují jiní úřednici?

1 0
možnosti
JF

J34a97n 84F53o14j60t14ů

29. 1. 2024 13:39

V článku se píše o zřízení centrálního úřadu v Brně, kam budou sloučena pracoviště z městských částí, nepíše se tam o stavebních úřadech v obcích mimo Brno.

Píšete, že státní zpráva, která má sloužit lidem se centralizuje. Státní zpráva se necentralizuje, centralizuje se státní správa.

2 0
možnosti
RS

Takže státní zpráva která má sloužit lidem a je placena z našich daní se centralizuje, místo úspory se budou přijímat další úředníci a budovat nebo opravovat nová sídla. To co měli lidé na dosah ve svých obcích nebo městských obvodech , za tím budou muset někam cestovat a tím zvyšovat své náklady a ztrácet čas. Navíc ti úředníci na současných stavebních úřadech v obcích tam zřejmě zůstanou, starostové už se vyjádřili že je tam potřebují pro evidenci stavební agendy. V délce stavebního řízení jsme někde na 130 místě na světě a tímto se to asi nezlepší. Skvělé, jen tak dál. Tahle vláda se opravdu zapíše do dějin.

4 3
možnosti