Charitativní kasičku v brněnském podniku rychlého občerstvení se pokusil mladý pár vykrást pomocí dcery v kočárku. Jejich počínání však zaznamenali hosté. | foto: Městská policie Brno

Rodiče k vykradení kasičky využili čtyřletou dceru, peníze sypala do kočárku

  • 124
Celá rodina včetně dcery v kočárku se v Brně zapojila do pokusu o vykradení charitativní kasičky umístěné v prodejně rychlého občerstvení. Sehraný postup však narušili hosté podniku, kteří informovali jeho manažera.

Mladá rodina zavítala do podniku na náměstí Svobody v centru Brna v neděli podvečer. Zatímco jednadvacetiletá žena ze Znojma zaměstnávala obsluhu dlouhým vybíráním pokrmu, její třiadvacetiletý druh postavil kočárek ke kasičce u pultu tak, aby na ni obsluha neviděla.

Čtyřletá dcera stojící v kočárku pak postupně odlepovala několik vrstev lepící pásky, kterou byla kasička určená na pomoc rodičům dlouhodobě hospitalizovaných dětí zajištěna. Když víko boxu povolilo, začala dívenka lovit zevnitř mince a házet je do kočárku.

„Podle svědků ji třiadvacetiletý Brňan po celou dobu pozoroval. V jeden moment údajně přistoupil k pokladničce, uchopil celý box a vysypal veškerý obsah mincí do kočárku,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná.

Poté, co byl lup dokončen, si muž jakoby nic sedl za stůl, kde se k němu připojila partnerka. Jejich počínání ovšem neušlo dalším lidem v provozovně, kteří upozornili manažera.

„Ten oba důrazně oba vyzval, aby odcizené peníze vrátili. To udělali, ale s velkou nevolí a až po opakovaných výzvách,“ informovala Pokorná.

Přivolaní strážníci po prohlédnutí záběrů z kamer přivolali policisty, vypočítavá dvojice je podezřelá ze spáchání trestného činu.

21. března 2019