VIDEO: Muž ukradl brašny z kola, odhalila jej kamera a všímaví strážníci

  • 6
Dvě brašny a světla zmizely minulý týden z kola odstaveného před knihovnou v centru Brna. Naštěstí pro majitele prostor snímaly bezpečnostní kamery, podle nichž strážníci jen o tři hodiny později pachatele poznali na ulici. Nakonec vydal i ukradené věci.

Když minulý týden třicetiletý cyklista dorazil ke svému kolu zaparkovanému před Moravskou zemskou knihovnou, zjistil, že na něm chybí brašny a světla za zhruba 1 500 korun. Díky obsluze bezpečnostních kamer zjistil, že je někdo ukradl kolem 11 hodin dopoledne. Přestože v tu chvíli bylo už 13.15, obrátil se na strážníky.

„Lidé někdy nehlásí drobné krádeže v domnění, že oznámení nemá smysl a šance na nalezení věcí je nulová. Tento muž měl optimističtější postoj a dobře udělal,“ poznamenal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci si prohlédli kamerový záznam a vyrazili do ulic. Ve 14.15 pak poznali muže ze záběru v Kotlářské ulici, pouhý kilometr od místa činu.

„Pachatel nejprve tvrdil, že u sebe odcizené vybavení nemá. Hlídka městské policie mu tedy nastínila, že s ní v tom případě projde trasu až ke knihovně a společně budou hledat. V tu chvíli si muž ‚uvědomil‘, že igelitový sáček s věcmi má schovaný jen o několik metrů dál,“ popsal Ghanem.

Zadržený muž následně vyskládal z tašky všechny ukradené věci. Majitel si je pak příhodně převzal na ulici před obchodem s názvem Svět malých radostí. Zloděj za svůj čin obdržel několikatisícovou pokutu.