Diskuze

Majitel nabídl k prodeji hřbitov. Lidé ze vsi se obávají o své hroby

Prodám pozemek využívaný jako hřbitov. Takový inzerát rozrušil v posledních dnech obyvatele Křídlůvek na Znojemsku. Majitelé, kteří pozemek s hroby a urnami vlastní zřejmě kvůli chybě vzniklé při zápisu do katastru nemovitostí, nabízejí část hřbitova „k rozparcelování“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Myslel jsem si že takovéhle bizardnosti se dějí tak max v Rusku nebo USA. Vždyť na LV je vždy uveden druh pozemku a jeho užití, nad OMYLEM mi tedy zůstává rozum stát. Je ale pravdou že KÚ je kapitola sama o sobě, to opravdu nemá cenu komentovat.:-/

1 0
možnosti
PJ

Nechte ho vykrvácet.

Ty pozemky v této chvíli mají dané určení, prakticky jsou na desetiletí jinak nevyužitelné a i kdyby, zůstanou v ochranné pásmu hřbitova.

Takže cena "0" naopak - bude platit daně.

Pozemek je pietní místo, s přísnými hygienickými předpisy - pokud si to dotyčný převzal v restitucích, tak je ... . Stav pozemku před převzetí znal.

2 0
možnosti
OU
JB

J35a12n 71B19l96a14n73a

7. 2. 2018 14:27

Jo neviditelná ruka trhu nezná slitování.

0 0
možnosti
LP

A nové majitele pak budou chodit strašit duchové....

0 0
možnosti
MP

Záleží na územním plánu, těžko někomu prodat pozemek na hřbitově jako stavební parcelu.

1 0
možnosti
FV

Nechápu, jak může někdo diskutovat o jiném řešení, než opravení chybného zápisu do katastru. Pokud měl restituent dostat jiný pozemek, tak by mu měli dát buď správný pozemek nebo finanční náhradu, kterou by zaplatil ten, kdo tu chybu udělal!

1 0
možnosti
OU
OU
FN

Jde o vydírání obce, která nechce zaplatit přemrštěnou cenu za pozemek, který jí patřil a lajdáctvím při restitucích o něj byla obec připravena.

6 0
možnosti
JP

...Podle Veroniky Vároši, mluvčí ministerstva pro místní rozvoj, pod než pohřebiště spadají, by se lidé v Křídlůvkách o zachování místa posledního odpočinku svých blízkých bát neměli...

- no ti by se právě bát měli - MMR je daleko a vzhledem k vymahatelnosti práva v ČR to může velmi pravděpodobně dopadnout tak, že hřbitov se nedříve zlikviduje a po nějaké době a několika soudech stát (tedy my všichni) zaplatí majitelům hrobů nebo obci odškodné. To bude ale pouze výsměch všem obyvatelům obce a vůbec lidem, ostatky jejichž předků na tom hřbitově jsou, protože jednou zlikvidovaný a zneuctěný hřbitov už samozřejmě obnovit dost dobře nelze.

0 0
možnosti
ŠM

pokud je hned vedle pokračování hřbitova, tak se tam rodinné domky stavět nesmí,jen z toho mohou být zahrádky a malé zahrádkářské chatky...nic víc, právě proto,že je tam ten hřbitov....

0 0
možnosti
AR

Zahrádky? No to jo, pohnojený to bude dobře;-D

0 0
možnosti