Diskuze

Brno má na náměstí omezit hluk svých akcí, ale jiných ne, rozhodl soud

Brno musí omezit nadměrný hluk na náměstí Svobody u akcí, které samo pořádá. Nevztahuje se to však na akce a shromáždění, jež pořádají jiné subjekty. Prohlásil to tajemník městské části Brno-střed Petr Štika na základě středečního rozhodnutí krajského soudu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R83a58d85i18m 72K46a53l80a27s

19. 7. 2018 20:03

Vždyť to máte napsané v tom článku. Město Brno se má zdržet pořádání hlučných akcí, ale Brno jako takové neodpovídá za hluk na všech akcích, které jsou na náměstí pořádány. Což je asi celkem pochopitelné a logické. Zároveň nemá být omezeno právo shromažďovací. Brno sice může stanovit podmínky pořádání akce, ale shromáždění jako takové zakázat nesmí.

Zároveň pan Novák není akreditovaná laboratoř, která by mohla provést měření hluku, a proto teď pouští ony sirény. Pořadatelé se možná dopustí přestupku a on se možná dopustí přestupku. A jede se dál.

Ono to teď poběží vlastním životem, pokud bude ze strany veřejnosti o kulturní a jiné akce na náměstí zájem, budou. A v takovém případě by měl pan Novák sám zvážit, že si sice koupil dům na náměstí, ale nekoupil si náměstí. A na náměstí, na kterém se mohou shromažďovat lidé, prostě klid nebude. A to, že se tam lidé mají a mohou shromažďovat, uznal i soud. Přitom nikdo patrně nepředpokládá, že dorazí v papučích, aby dělali menší kravál.

Ostatně, kdyby se zase měla konat nějaká demonstrace a měly se měnit pořádky v této zemi, pak se doufám nenajde žádný soudce, který řekne, že tyto a ne zrovna tiché demonstrace rozhodně překračující ony pověstné limity se mají konat někde za městem a ne na centrálním náměstí města Brna. A pokud ano, tak jsme se zase někam posunuli...

4 0
možnosti