ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Kamion u Brna vrazil do svodidel a převrátil se, D2 byla celou noc ucpaná

  • 12
Dálnici D2 z Lanžhota na Brno uzavřela v noci na úterý nehoda nákladního vozidla. Auto se na 3. kilometru u Brna převrátilo a blokovalo dopravu. Policie ji odkláněla na exitu 11, dálnici se podařilo zprůjezdnit až ráno.

Nehoda se stala mezi exity 3 Chrlice a 1 Brno-jih poblíž obchodního centra Olympia v pondělí po 22. hodině, nikdo se při ní nezranil.

„Řidič rumunského kamionu značky Volvo se nevěnoval plně řízení a vjel do středových svodidel. Je možné, že usnul. Kamion se pak převrátil a vysypal se náklad,“ sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Na místě bylo potřeba uklidit kamion i vysypaný náklad. Z nákladního vozu rovněž uniklo asi 700 litrů nafty, kterou zachytávali hasiči pomocí sorbentu.

Dálnici se povedlo zprůjezdnit krátce po 9. hodině ráno.

Policie dopravu odkláněla na 11. kilometru dálnice přes Blučinu, Židlochovice a Rajhrad. Na samotné D2 se vytvořila šestikilometrová kolona, přetížená byla také objízdná trasa. Po uvolnění dálnice se kolona začala pomalu rozjíždět.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,