Diskuze

Brownfieldy v Brně propojí most přes řeku Svitavu, bude 53 metrů dlouhý

Dva brněnské brownfieldy, Novou Zbrojovku a Motorárnu Zetor, propojí nový plánovaný 53 metrů dlouhý most přes řeku Svitavu. Bude mít čtyři pruhy, dva z toho vyhrazené pro veřejnou dopravu. Na obou stranách budou moci jezdit ve svých pruzích cyklisté a vznikne i místo pro pěší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

To i mne uz na mem rodnem Brne opravdu samotneho stve. Nerikam, ze se tak nedeje v ramci cele CR, ale myslim, ze v tomto jsme celkem premianti. To snad neni co dva tri dny, co se divame na nejake vizualice a resime vysledky ruznych architektonickych soutezi. Kratce odbocim treba k tomu nadrazi. Tem komunistickym hranatym a betonovym barakum dnes rikame, jak jsou brutalistni, velmi casto pravem. No ale co treba to nadrazi, to je proste fantazie architektu, kdyz si date praci a prohlednete si to, tak u cloveka racionalne uvazujicicho to musi vznest otazky, jako treba jak budou takove obsahle prostory udrzovat, drevene konstrukce obnovovat, kolik bude stat odvetrani, klimatizace, vytapeni, je naklady na stavbu samotnou tak, aby odrazela predstavy architektu? Dokonce maji upravovat koryto Svratky a udelat tam betonovy plac na opalovani. Proste architekt urci, ze nadrazi bude centrem spustu jinych aktivit a pres to nejede vlak. Tedy, v tomto pripade vlastne jede. Kdo by se sel, proboha opalovat na misto vedle nadrazi? Mozna fetaci. Je vubec ve vyberove komisi nekdo tohoto razeni, ktery se umi zamyslet nad praktickymi vecmi? No a zpatky k tomu mostu. Ja sice revitalizaci tohoto uzemi fandim, nicmene mam dve pripominky. Za prve si vubec neumim predstavit, jak takto velky kolos bude resen z hlediska dopravni obsluznosti, Gajdosovu, Tabrdovickou, Cejl, Jugoslavkou jiz zkratka nenafoukneme, tak jsem zvedav. A tento most neresi dopravni obsluznost cele sirsi lokality, spise propojuje dva developerske projekty. Vcera tady piseme o sportovnich halach, na ktere nejsou penize, tad piseme o mostu, de facto pro soukrome firmy, na ktery penize jsou?

0 0
možnosti
PB

P54e67t29r 82B35á98č90a

23. 8. 2021 20:15

Brownfieldy :D pisalek se naucil novy slovo, tak to musi hned prodat.

0 0
možnosti
MH

Co takhle to napsat česky aby člověk nemusel hledat co to v tom Brně vlastně máme za "brownfieldy"?

3 1
možnosti
TH

T48e71r38e57z17a 28H43o30l47á

23. 8. 2021 12:34

Co takhle se vzdělávat a přidávat si do slovníku nové pojmy?

Nebo má titulek znít "Dvě původně průmyslové, následně zanedbané a nedávno obnovené a k bydlení upravené lokality propojí most"?

2 0
možnosti
LP

takze to bude nekde misto ci blizko mostu z gargulagovy na baarovo nabrezi? takova zakladni vec v tom clanku chybi

4 0
možnosti
MS

Ano, někde v těch místech a má se s tím, co vím, počítat už v rámci stavby VMO Tomkovo náměstí, mělo by to napojení snad nějak být řešeno změnou stavby před dokončením.

0 0
možnosti
RW

Vy nás ale zásobujete, pane Karfík.

0 0
možnosti

Moc jsem nepochopil proč se v článku zmiňuje CTP, který sice revitalizuje část areálu Zetoru v Líšni, ale s Husovickým ani Židenickým brownfieldem nemá nic společného - tam působí CPI (Nová Zbrojovka) a IMOS (býv. Zetor Husovice).

5 0
možnosti
Foto

Ty "brownfieldy" si může autor strčit někam, mohla by redakce konečně začít články pořádně editovat, aby byly alespoň pravopisně správně?

https://www.pravidla.cz/hledej/?qr=brownfield

2 0
možnosti
KV

Je to ještě čeština? To je pan autor opravdu takový hlupák?

1 0
možnosti
TP

A nebylo lepší dát podmínku o vybudovani mostu i nábřeží pro developera, který staví na tom brownfieldu? Mesto mohlo ušetrit a v ceně celého projektu by se most zaplatil

6 1
možnosti

Určitě by to bylo lepší. Jenže v tomto případě se jedná o most na pozemcích města, který spojuje rozvojové plochy dvou různých developerů. Právně by se to asi hodně těžko ošetřovalo...

0 0
možnosti
DN

Obdivuji ten optimismus. SPOJÍ!? A to UŽ vyhlašují architektonickou soutěž...

4 0
možnosti