V Brně prasklo vodovodní potrubí, na stejném místě jako minulý pátek

  • 22
V Bystrcké ulici v Brně znovu prasklo vodovodní potrubí, ulice je neprůjezdná, místo tramvají jezdily autobusy. Naposledy tu havárie byla v pátek.

Pro auta je ulice neprůjezdná, omezený je také průjezd Kníničskou ulicí, která je hlavní příjezdovou trasou do lidnaté městské části Bystrc. Havárie se stala poblíž zastávky Kamenolom, tramvaje v tomto úseku nahradila krátkodobě autobusová doprava.

Dopravu na místě od 17:30 řídí hlídky městské policie. „Odklánějí provoz u zastávky Branka a Kamenolom do Kníničské ulice, i ta je ale průjezdná s opatrností, i na ní je voda,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Mluvčí Brněnských vodovodů a kanalizací Renata Hermanová uvedla, že stejně jako minulý pátek v místě praskl přivaděč vírského oblastního vodovodu. „Jedná se o potrubí o průměru 1100 milimetrů, havárie způsobila přerušení dodávek případně pokles tlaku ve spodní části sídliště Bystrc,“ řekla Hermanová.

Zatím není jasný rozsah havárie, nejprve bude zapotřebí odčerpat vodu. Po poslední havárii, která se stala ve stejných místech v pátek 2. dubna, trvaly výkopové práce a opravy potrubí do neděle 4. dubna.

Při minulé havárii také kvůli silnému proudu vody havaroval autobus MHD, který narazil do sloupu. Jeho řidič se lehce zranil.

,