Diskuze

Brno chce arénu za jakoukoliv cenu. Rizika zaplatí obyvatelé, vadí opozici

Gratulace a pevné stisky rukou následovaly krátce poté, co v úterý brněnští koaliční zastupitelé jednomyslně schválili, že se pustí do stavby multifunkční arény na výstavišti. A to v nadsázce řečeno za jakoukoliv cenu. Cifer, které se kolem této obří stavby točí, je spousta, a miliardy se přehazují, jako by šlo o drobné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak se na pár let zastaví opravy silnic, jakákoliv kultura, zruší se kino Scala, rozprodá se co půjde a i pak to stále bude každý další prodělávat. Netroufne si to provozovat žádná soukromá firma, to už o něčem svědčí.

5 0
možnosti
AL

Nemám nic proti tomu, aby si na to fanoušci vybrali mezi sebou, stejně jako si věřící vybrali na kostel na Lesné.

3 0
možnosti
PD

P20e39t68r 23D52r14a45p66a68l

21. 6. 2023 15:19

V souvislosti s nedávným finále evropské ligy v Edenu jsem četl, že v Evropě je asi 300 vetších stadionu. Česko je v tomto neskutečně podinvestovane, největší stadion pro 22 tisíc, jedna multifunkční hala pro 12.

1 0
možnosti
PM

Co z toho finále Evr.ligy jsme ale měli?

Nějaký příjem z návštěvníků, přeplněné vlaky a MHD, nepořádek po chuligánech, celkově mírně v plusu.

Kvůli takovým "mírně v plusu" akcím máme stavět svatotánek za miliardy? Proč?

Veřejné peníze se mají utrácet mnohem užitečněji a smysluplněji..

0 0
možnosti
MM

Sázkové kanceláře už vypisují sázky na počet v budoucnu podepsaných dodatků smlouvy a celkové navýšení ceny...

6 0
možnosti

V Brně sice před pár lety přišly asi tři tisíce lidí na Boba Dylana, ovšem ani ten by nevyprodal onu halu víckrát, aby dohromady nalákal cca sto tisíc fanoušků, jako teď Ztracený. Taky proto, že našim zpěvákům rozumí úplně každý, kdežto naše orientace v cizích jazycích je pořád spíš slabší. bylo by dobré už tedˇ udělat konkurs na programového ředitele či manažera, a tak se seznámit s tím, jak by takoví adepti řešili vytížení haly minimálně aspoň na víkendy. Bylo by to know how gratis, možná za miliardy.

0 0
možnosti
PD

P47e97t11r 74D73o52s86t13á94l

21. 6. 2023 11:46

Pomníky stavíte prosím Vás komu?

0 0
možnosti
MD

2,4 miliardy za sál? To bude asi i s metrem z hlavního vlakového nádraží.

0 0
možnosti
JS

Proč?? Hala, která si na sebe ani náhodou nevydělá, s gigantickým úrokem za půjčku. Za ty prachy mohlo stát Janáčkovo centrum i nový stadion za Lužánkama a ještě by zbylo. Ale.....když už jsme developers něco slíbili, tak musíme dodržet. A to není jenom toto - byty, nádraží, infrastruktura....přestal jsem se divit zbytku republiky, že z nás mají jenom srandu. Tahle partička, co si ručky myje a na Špilasu za cizí hoduje, nás dostává ještě níž než třeba Ústí, Budějovice.... to bych blil.

12 1
možnosti
JP

Čím víc miliard lítá vzduchem, tím hůř se dohledá, kam kdo odklonil nějaké to procento, dvě, pět... Nemusí pršet, jen když kape.

11 0
možnosti
Foto

Lidi už ztratili rozlišovací schopnost, dřív byla miliarda nějaké číslo, schodek rozpočtu 10 miliard bylo něco, co si nikdo nedovolil, teď už pár let lítají stovky miliard státního rozpočtu sem a tam, pár miliard v Brně už bohužel nikoho nerozhodí

0 0
možnosti