(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Muž na benzince a v baru hrozil bombou, v tašce měl jen dlažební kostku

  • 3
Mladý bezdomovec z Blanska se v neděli pokusil vyloupit benzinovou čerpací stanici. Obsluze při tom tvrdil, že má v igelitové tašce bombu. Když nepochodil, učinili ještě jeden pokus v blízkém baru, kde jej však zpacifikoval jeden z hostů. Smolař skončil v policejní cele.

Opilý čtyřiadvacetiletý bezdomovec nejprve před půlnocí dorazil na čerpací stanici, kde položil igelitovou tašku na pult s hrozbou, že je uvnitř výbušnina.

„Po obsluze požadoval vydání hotovosti. Ta spustila alarm a muže vypoklonkovala,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek. Jak přesně se čerpadláři bezdomovce zbavili, neuvedl. Muže ale obsluha znala, protože se na benzince objevoval opakovaně.

Po neúspěšném pokusu zamířil muž do nedalekého baru, kde zopakoval stejný postup. Tentokrát dostal dvě stokoruny, což jej však neuspokojilo. Dalším vyhrožováním si proto vynutil vydání číšnické kasírtašky. 

„Duchapřítomná číšnice mu však předala prázdnou peněženku. Když vstoupil do baru devětatřicetiletý host, lupič se dal na útěk,“ vylíčil Malášek.

Host baru ovšem opilého mladíka zadržel a předal policejní hlídce. Ta zjistila, že v igelitce je místo výbušniny betonová dlažební kostka. Bezdomovec skončil v cele a kvůli podezření z loupeže podali policisté návrh na jeho vzetí do vazby. Jaký byl motiv mladíka, policie neuvedla.