Za zběsilou jízdu a nehodu řidiči hrozily tři roky vězení, dostal trest 70 tisíc

  • 12
Ani silnice nestačila před časem řidiči, který se nebezpečně proháněl po Brně. Najížděl na chodník, červená na semaforu mu nic neříkala a nakonec ho zastavil až čelní střet s vozem v protisměru. Podnapilému jednadvacetiletému šoférovi hrozily až tři roky vězení, nakonec ale od soudu odešel s peněžitým trestem a tříletým zákazem řízení.

Zběsilá jízda mladého šoféra začala u Moravského náměstí, kde prorazil zábradlí oddělující vozovku a chodník. Tento incident ho nezastavil, stejně jako další karambol.

„Podnapilý šofér posléze nezvládl průjezd prudkou zatáčkou, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím automobilem,“ popsal tehdy policejní mluvčí Petr Vala.

Oběma zraněným řidičům na místě poskytli první pomoc projíždějící strážníci.

Opilý šofér několikrát boural, zběsilou jízdu městem ukončil čelní střet

Soud s mladým mužem proběhl bez větší pozornosti už v loňském roce, v takzvaném zkráceném řízení, takže byl neveřejný. Server iDNES.cz nyní zjistil, že nejvyšší sazbě i pobytu ve vězení se agresivní šofér vyhnul.

„Obviněný byl shledán vinným pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy mu byl uložen peněžitý trest ve výši 100 denních sazeb, kdy výše jedné denní sazby se stanoví na částku 700 Kč, tedy celkem 70 tisíc korun,“ sdělila mluvčí Městského soudu v Brně Petra Láníčková.

Kromě toho mu soud uložil tříletý zákaz řízení, zároveň musí uhradit škodu poškozeným, která činila 7 415 korun.