ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Agresivní šedesátikilový pes ohrožoval několik lidí, strážník ho uspal

  • 64
Až uspávací střela ukončila řádění velkého agresivního psa, který ohrožoval několik lidí v brněnské chatové oblasti. Jeden pár ve strachu před zvířetem vylezl na elektrický rozvaděč, další muž se schoval ve své chatce. Majiteli psa hrozí postih.

Středoasijský pastevecký pes o váze šedesáti kilogramů v úterý odpoledne pobíhal bez náhubku chatovou oblastí v Jundrově.

„Už od prvního okamžiku prý nepůsobil přátelským dojmem. Jeho agrese se navíc během krátké chvíle zřetelně vystupňovala,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Pár lidí na procházce po setkání se psem raději vylezl na elektrický rozvaděč a zavolal na pomoc strážníky. Ještě před jejich příjezdem zvíře odběhlo a vystrašilo o kus dál zahrádkáře, který se před jeho útokem ukryl ve své chatce.

Strážník odchytové služby nakonec v obavě o bezpečnost přítomných lidí uspal psa narkotizační střelou a následně ho převezl do městského útulku.

Strážníci poté zjistili pravděpodobného majitele a předali případ do správního řízení.

Středoasijský pastevecký pes je známý jako silné a neohrožené plemeno, které však potřebuje zkušeného majitele s vyrovnanou povahou a pevnou rukou, jinak se snadno může vymknout kontrole.