Zeleninový chlebíček
Vyzkoušejte si doma upéct zeleninový chlebíček.
Postup
- Formu na biskupský chlebíček o rozměru cca 22x10x5cm vymažeme olejem a vyložíme pečicím papírem.
- V jedné míse smícháme prosáté sypké přísady, v druhé míse rozšleháme všechny tekuté přísady. Obě směsi smícháme a přimícháme bylinky, sýry a směs rajčat, oliv, cibulky a paprik.
- Těsto nalijeme do formy, posypeme sýrem a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Poté chlebíček necháme vychladnout na mřížce a krájíme na plátky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
453 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1894 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
42,1 g
48 %
42 %
-
Vláknina
3,0 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
18,8 g
30 %
28 %
-
Tuky
22,7 g
35 %
32 %
-
nasycené
6,8 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA