Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Lahůdka, kterou musíte ochutnat.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    526 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2203 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    10,8 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    33,1 g

    52 %

    49 %

  • Tuky

    33,6 g

    52 %

    48 %

  • nasycené

    19,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z chřestu odlomíme zdřevnatělé konce, vyhodíme je a zbytek povaříme 2 minuty ve vroucí osolené vodě s máslem. Poté ho vyjmeme a necháme okapat.
  2. Uvařený chřest rozdělíme na 4 části, každou zabalíme do parmské šunky a rozložíme je do zapékací misky.
  3. Vejce a žloutky dáme do misky, osolíme, opepříme, přilijeme víno, dobře prošleháme, pak přilijeme smetanu a přisypeme nastrouhaný sýr.
  4. Připravenou směsí zalijeme chřest a pečeme ve vyhřáté troubě při 185°C asi 20 minut.
  5. Hotový chřest můžeme podávat například s pečenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.