Domácí škvarky a sádlo

1 hodnocení

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 130 min

Ingredience

3 PORCE +

Rozpis na cca 3 sklenice (o objemu cca 300 ml):

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2987 KCal

    136 %

    124 %

  • Energie

    12496 KJ

    136 %

    124 %

  • Sacharidy

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    331,7 g

    510 %

    474 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sádlo nakrájíme na malé kostičky a vložíme je do hrnce. Podlijeme asi 500 ml vody a pozvolna škvaříme za občasného míchání cca 120 minut.
  2. Podle chuti je můžeme osolit nebo ochutit kmínem. Pak nalijeme rozpuštěný tuk přes sítko do čistých sklenic.
  3. Škvarky zachycené na sítku necháme okapat a pak je přendáme do další čisté sklenice (škvarků zbyde oproti sádlu mnohem méně, a proto na ně bude stačit pouze jedna sklenice). Uchováváme v chladu.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.