Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

12 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    454 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1901 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    50,5 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    24,0 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    11,8 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem. Obě hmoty promícháme a vmícháme mouku. Těsto rozdělíme na tři díly. Plechy vyložíme pečicím papírem. Jednu část těsta rozetřeme na kulatý plát (24 cm). Na papír si tužkou nakreslíme kolo, aby se nám těsto lépe roztíralo do požadovaného tvaru. Zbylé díly těsta rozetřeme (každý zlášť) na obdélníkový plát. Postupně pečeme při 200 °C každý díl asi 8 minut.
  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak postupně zašleháme máslo a maliny. Kulatý korpus zarovnáme na velikost formy. Obdélníkové korpusy potřeme džemem a krémem (asi čtvrtinu krému necháme na potření dortu).
  3. Pláty rozkrájíme na 5 cm široké pruhy. Jeden pruh s krémem stočíme do roládky a obtočíme ji druhým pruhem. Roládu postavíme do středu kulatého korpusu a okolo stočíme zbylé pruhy. Vytvoříme kulatý dort, na který nasuneme dortovou formu a dáme ho do chladničky ztuhnout.
  4. Pak potřeme povrch dortu krémem a formu sundáme. Obvod dortu potřeme krémem a obalíme do mandlových lupínků. Marcipán rozválíme na pracovní desce posypané moučkovým cukrem na kulatý plát silný 2 mm a vykrojíme kolo o průměru 24 cm. Položíme ho na povrch dortu, který nakonec ozdobíme malinami. Můžeme pocukrovat.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Meruňkový sorbet

Není nad domácí sorbet.

Paris-Brest s ostružinami

Tradiční francouzský dezert.

Mandlový mazanec s rozinkami v rumu

K Velikonocům mazanec prostě patří.