Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Dražší energie a trpící domácnosti. Oslabené euro sráží Evropu do chudoby

Oslabující evropská měna, rostoucí účty za potraviny i energie, také s tím související inflace, to vše vytváří pro evropské domácnosti smrtící mix. Každý si raději dvakrát rozmyslí, než otevře peněženku. Ceny šplhají vzhůru rychlým tempem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Dnes jedině švýcarský frank, to je aspoň skála.

0 0
možnosti
NP

To jsou novinky! To už víme dávno, ze jsou obyčejní lidé

Evrope odsouzení k chudobe. Bohuzel trest, za pracujici Evropske lidi.

0 2
možnosti
MJ

"Máme mnoho výdajů, bez plen nebo sunaru se prostě neobejdeme". Když čtu tyhle, někdy až úsměvné nářky, tak si říkám, jak to naši rodičové dělali, že u nás to zvládli bez jednorázových plen, čili stačilo jim točit v pračce několik bavlněných. Ale to je přece moc pracné a nikdo to po moderních maminách nemůže chtít, i když v mnoha směrech jsou bavlněné pleny daleko šetrnější. Navíc z pohledu ekologické mantry a dnešní mládeže jsou očividně větším třídním nepřítelem igelitky, uchošťoury nebo brčka, než ony hromady jednorázových plen a vlhčených ubrousků, které pak stejní intoši hážou i do odpadních vod. Řešení ta kňourající žena z Bruselu tedy má.

7 1
možnosti
NP

Jenze tenkrat se starala vlada o vlastní lidi, nechala miliony jinym státům a nebyla odsouzena poslouchat nejakou EU. Teď je to jinak.

0 4
možnosti
PM

P52e13t37r 66M33i79c83h96a96l

14. 7. 2022 15:36

Zapomněli jste na konec článku napsat, že za Babiše bylo líp.

2 2
možnosti
MU

Celá desetiletí si EU zvykala budovat životní standart obyvatelstva na dluh při nízkých cenách surovin a energií. Co jsme nevytěžili či nevyrobili, to jsme na dluh dovezli. Místo řešení skutečných problémů jsme se usilovně věnovali směrnicím, předpisům a regulativům. Propadali zelenému šílenství. Mrhali energií na genderovou vyváženost, definování bezpočtu pohlaví, rasovou a náboženskou korektnost a spoustě dalších neužitečných nesmyslů.

Zatím co z Číny se stala továrna světa, z Ruska zásobárna surovin, EU se stala "továrnou" na byrokraty. Mezi tím co hospodářsky rostly státy jižní Asie, ještě vyšším tempem rostlo zadlužování členských zemí unie. Čím je dnes kryto euro či měny zemí mimo eurozónu? Dluhy jednotlivých států?

Drahé suroviny a energie zdraží již tak drahou evropskou produkci, která se stane nekonkurenceschopnou. Díky šílenému školskému systému máme více špatně vzdělaných bakalářů než dobře vyučených dělníků. Živíme armádu úředníků několika násobně větší než měl tento stát za socialismu bez výpočetní techniky a s centrálním plánováním. Jenže výsledky jejich práce jsou neexportovatelné a státu prospívají pouze tehdy, pokud svojí pracovní činnost nevykonávají. Jsme mistry v zajišťování koryt pro zasloužilé. Volby vyhrála koalice mnoha stran a nejsou místa pro jejich čelní představitele? Žádný problém. Vytvoří se nové ministerské posty.

Nyní předsedáme onomu panoptiku a jediné co o tom víme, že nás to bude stát peníze a že budeme muset posílit letecké spoje aby se mohla úřednická skvadra courat z místa na místo za účelem přednášení všeobecných frází.

Čeká nás pád z hrušky na zem a modleme se abychom jej ve zdraví přežili. Mysleli jsme si, že jsme pupek světa, přitom netvoříme ani šest procent světové populace.

11 1
možnosti
JB

6% světové populace, ale 21% světového HDP

1 1
možnosti
KM

To je pravda, ale jistě zase vyhlásíme nějaké dotace a systém všichni se podílí na zvládnutí krize. Takže masívní dotační kampaň, aby chudí chudými zůstali a bohatí měli další Teslu v garáži a tepelné čerpadlo za dotace pro bazén. A ještě mají tolik drzosti říkat, že stát přeci přispěl....

6 0
možnosti
NP

Je to tak. Nechápu, proč vlada jen cpe tem, co si to nezaslouží nebo nepotřebuji.

0 0
možnosti
JV

J61o22s25e71f 25V69a80l25a

14. 7. 2022 14:54

tak 10 let se v tomhle deniku tvrdi, ze Nemecko vydelava na slabem euru. Ono uz to tak neplati ?

0 0
možnosti
MR

To je vlastně i výsledek vývoje který od světových válek, zvláště té druhé, postupně "pohlcoval" vliv levé mozkové hemisféry, kde je cit pro realitu, řád, autoritu, hodnoty, otcovský princip. Nástup feminizace společnosti a školství. Zlom nastal v roce 2010, tzv. pozitivní diskriminace, určití kvóty žen v manažerských a politických funkcích, zde se zapojuje více pravá mozková hemisféra, kde je cit pro celek, tvořivost, láska, duchovno, emoce, sociální cítění, rodina ... Evropa poznává dnes stinnou stránku tzv. vlády žen, pravé mozkové hemisféry, kde se vytvořila velká sociální rodina a mama hotely, mladé generace žijí v umělém světě, kde mají vše zabezpečené, a tzv. podnos. Evropa žije přítomností, zametá věci pod koberec, je silně sociální a kolektivistická u slabší části, a individualistická u aktivnější části, není zde cit pro společnost, stát, hodnoty, budoucnost, ztrácí se potenciál v ekonomice, technice, vědě, je zde nesmírná byrokracie a generační určování směrů, jež pramení z určité vykořeněnosti a nerovnováhy v zastoupení obou mozkových hemisfér, kde ta levá, kde je realita, řád, autorita je záměrně potlačována, zvláště v té části, kde z tzv. uhlí dělá diamant, tedy tlak života. Tato mama generace pak dnes řídí Evropu a mediální prostor, a není schopna pojmout to, že vše není podle jedné linky, ale je potřeba neustále být aktivní v dynamickém světě, kde navíc je v zastoupení levá mozková hemisféra, a to v živočišné rovině, tzv. civilizační predátoři. Putin, Lukašenko, Erdogan... Evropa nemá zdravě silné tvůrčí duševní osobnosti, jako byl třeba maršál de Goll, Mitterand, ale i Thatcherová, tedy je ve slepí kolektivistické uličce a zoufale si chce udržet, svoji pseudo sociální humanistickou – ženskou doktrínu, za cenu nalévání financí ... Chudoba je i potenciál, jaká byla chudoba za mocnářství i 1. republiky, a jaká byla pak motivace se dostat z bídy a jak šla ekonomika, technika, vývoj nahoru ... Nejde tedy nic jiného než o návrat do reality, drsného světa.

4 0
možnosti
JH

J72i94r37i 35H91r23u52b38y

14. 7. 2022 14:52

No nevim. S hemisferama souhlasim. Ale ten zbytek... Mam jine zkusenosti. V me bubline nosi spise kalhoty zenske a chlapi, ne ze by uplne zaostavali, ale jsou takovi mekci. Kdyz se dozvedi, ze cekaji dite, zvraci kolikrat vic nez budouci matka. Atd.

0 0
možnosti
JM

J10o55s77e97f 79M39i71k82e16l

14. 7. 2022 14:32

",,, celá eurozóna už míří do recese." Já doufám, že nejen do recese, ale i do (ani tečkovat se nesmí)!

4 4
možnosti
KH

Díky Putlerovu vydírání se pochopitelně na určitý čas zhoršily podmínky. ale eurozóna to ustojí.

3 2
možnosti
DP

Zaděláno bylo politikou FEDu a ECB. A samozřejmě politikou EU a jejími s..... (viz elektromobily, emisní povolenky atd.). Nebo si snad někdo myslel, že kvantitativní uvolňování nebude mít žádné důsledky? A někdo si snad naivně myslí, že peníze se budou stahovat od těch, co na kvantitativním uvolňování nejvíce zbohatli? Jako např. fondy anonymního kapitálu zaparkované v daňových rájích? Nastává doba nového přerozdělování bohatství. A svést to na válku je samozřejmě to nejjednodušší...

6 0
možnosti
JH

J93i74r17i 94H84r96u58b80y

14. 7. 2022 14:28

Je pravda, ze cas od casu se prerozdeluje. Jenze ted to nejde skokove, ale plizive. Coz je samo chyba.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Třetí stupeň poplachu, 13 jednotek hasičů. Na Zlínsku hořel kovošrot

4. května 2024  13:06,  aktualizováno  14:56

V Tlumačově na Zlínsku hořel kovový šrot na autovrakovišti v průmyslovém areálu. Zasahovalo tam 13...

Oslavný song na Kima je hitem TikToku. Pecka, je to jak ABBA, líbí se mladým

4. května 2024  14:54

Oslavná propagandistická píseň na severokorejského diktátora Kim Čong-una se stala hitem sociální...

Prokremelské motorkáře vítali v Brně jako delegáty ruské teroristické federace

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  14:40

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Na trati z Břeclavi do Přerova srazil vlak člověka, muž na místě zemřel

4. května 2024  14:23

Srážka vlaku s člověkem uzavřela v sobotu od 13:00 trať mezi Nedakonicemi a Moravským Pískem. Muž...