Zabarikádovaný muž vyhrožuje, že mnichovskou dominantu vyhodí do vzduchu. | foto: plz, iDNES.cz

Zabarikádovaný muž hrozil explozí v mnichovské věži

  • 1
Po dvou hodinách vyjednávání skončilo neobvyklé drama, které se odehrálo v úterý v jedné z dominant Mnichova, zhruba 200 metrů vysoké olympijské věži. Policistům se nakonec podařilo přemoci pomateného muže, který hrozil, že věž vyhodí do vzduchu.

Podle policie, která hodnotila situaci jako velmi vážnou, se zvláštnímu komandu podařilo teroristu překvapit a zadržet v exkluzivní otáčivé restauraci ve výši asi 180 metrů nad zemí.

Pachatelem byl podle pozdějších údajů asi 60letý, zřejmě pomatený Němec, který měl u sebe podezřelý předmět. Údajná bomba se ale nakonec ukázala být pouhou atrapou.

Návštěvníky věže se již před zásahem komanda podařilo evakuovat normální cestou, tedy výtahem, sdělil dále policejní mluvčí. Celá věž i prostranství kolem ní byly vyklizeny, stejně jako nedaleký krytý bazén.

Preventivně byl přerušen i provoz v jedné z tratí mnichovského metra, která vede v blízkosti věže. Do akce byly nasazeny stovky policistů.

Policie dále sdělila bez bližších podrobností, že dostala od pachatele výhrůžný dopis, který obsahoval také určité požadavky. O těch však zatím odmítla informovat.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video