Za rozporcování milence dostal muž 13 let

  • 18
Berlínský soud poslal na třináct let do vězení Ralfa Meyera, který ubodal svého milence. Tělo rozporcoval a orgány schoval do ledničky. Jednačtyřicetiletý muž se navíc musí léčit na psychiatrii. Inspiroval ho případ kanibala Meiwese.

Meyer u soudu, který začal minulý týden, přiznal, že zabil Joe Ritzkowskyho. Vrah se s třiatřicetiletým učitelem hudby z Berlína seznámil na internetu, kde hledal partnera k sadomasochistickým orgiím.

Policie našla v Meyerově bytě trup oběti a odříznuté ruce a nohy. Ledviny, játra a plíce byly v ledničce.

Obžalovaný tvrdil, že po vraždě byl příliš zhnusen, než aby části těla hned snědl.

Meyer musí být co nejdříve ve vězení, poznamenal  předseda soudního senátu Peter Faust před vynesením 13letého verdiktu.

"Mou největší chybou bylo, že jsem nešel k psychiatrovi včas," kál se podle AP Meyer před soudem v závěrečné řeči. "Chci se omluvit všem, kteří ho znali, jeho přátelům a jeho matce," dodal.

Žalobce pro Meyera navrhoval 14 let a 9 měsíců vězení. Obhajoba naopak žádala trest pod deset let.

Obhájci během procesu poukazovali, že se jejich mandant nechal inspirovat případem Armina Meiwese. Ten rovněž zabil svého milence. Navíc jeho tělo částečně ho snědl. Loni ho soud poslal na osm a půl roku do vězení.

Nejvyšší soud ale rozsudek letos v dubnu zrušil a nařídil nový proces. Pozastavil se totiž nad tím, že bezpříkladný Meiwesův čin byl posouzen jen jako zabití. Za vraždu by mu totiž hrozilo i doživotí. - více zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video