ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Polívka, MF DNES

Rodiče vystoupili, aby telefonovali, vlak na Prahu jim ujel i s ročním dítětem

  • 184
Roční holčička zůstala v úterý sama ve vlaku mířícím do Prahy, když její rodiče v Mnichově vystoupili, aby si zatelefonovali, a nestihli se včas vrátit do vagonu. Manželský pár následně kontaktoval policii, která dítě převzala na další stanici v 30 kilometrů vzdáleném Freisingu a odvezla ho zpátky matce a otci, informovala dnes agentura DPA.

Manželé vystoupili kvůli telefonátu z vlaku na mnichovském hlavním nádraží. „Pak se ale dveře zavřely a vlak odjel - bez rodičů, s dítětem v kočárku,“ uvedl dnes mluvčí německé federální policie.

Rodiče pak zatelefonovali policii, která se spojila s průvodčím vlakové soupravy, jenž se o dítě a zavazadla rodiny postaral během cesty na následující stanici. Tam si batole vyzvedli policisté a odvezli ho zpátky do Mnichova, kde ho 34letá matka šťastně objala.

Deník Merkur uvedl, že manželský pár, který nechal své dítě ve vlaku, pocházel z Ukrajiny. S dcerou se rodiče shledali zhruba za hodinu a půl, pak mohli společně pokračovat do Prahy.


Atentát na Roberta Fica

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili v obci Handlová před kulturním domem, kde předtím zasedala slovenská vláda. Politika odvezli do nemocnice.

Témata: policie, Mnichov, Freising

Video