Ruský prezident Vladimir Putin se účastní tiskové konference s prezidentem...

Ruský prezident Vladimir Putin se účastní tiskové konference s prezidentem Turkmenistánu v Moskvě. (10. června 2022) | foto: AP

Exploze překazily závody na Krymu, Putinův vnuk musel do Grozného

  • 36
Po nedávných explozích na okupovaném Krymu přeložili pořadatelé finále mistrovství Ruska v závodech motokár do metropole Čečenska Grozného. Informuje o tom server Nastojaščeje vremja. Šampionátu se účastní desetiletý vnuk ruského prezidenta Vladimira Putina.

Z protokolů ze závodů údajně vyplývá, že mistrovství Ruska v kartingu se ve třídě mini letos účastní desetiletý Roman Faassen. Ten je potomkem Putinovy dcery Marije Voroncovové.

Jeho otcem je exmanžel Voroncovové Jorrit Joost Faassen. Ten dokonce po navázání vztahu s Marijou údajně nějakou dobu pracoval ve vedení ruského plynárenského gigantu Gazprom. Ačkoliv se objevovaly informace, že se pár odstěhoval do Nizozemska, sám Putin tvrdil, že obě jeho dcery žijí v Moskvě.

Skrývaná Putinova dcera prorazila do miliardového zdravotnického byznysu

Vnuk šéfa Kremlu startoval v pěti ze šesti etap mistrovství a v pořadí šampionátu mu nyní patří 28. místo. Poslední etapa závodů se původně měla konat tento měsíc v krymské Jevpatoriji.

Město se však nachází asi 20 kilometrů od ruské vojenské letecké základny Saki, kterou minulý měsíc otřásly výbuchy. Ty si vyžádaly oběti na životech, podle západních zdrojů vyřadily z provozu více než polovinu bojových letadel Černomořské flotily. Rusko tvrdí, že na letišti vybuchla munice.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video