VIDEO: Synchronizované tahání kočky za ocas. Putin trpěl u ruské hymny

  • 222
Ruský prezident Vladimir Putin během své návštěvy Saúdské Arábie zažil krušné chvilky. Tamní král Salmán bin Abd al-Azíz ho chtěl uctít vystoupením orchestru, který si pro hosta nacvičil ruskou hymnu. To, co pak kapela skutečně zahrála, ovšem známou skladbu připomínalo jen velmi vzdáleně.

Spíš než hymnu Ruské federace přednes saúdské kapely připomínal příslovečné tahání kočky za ocas. Putin nicméně nehnul brvou. To, že se mu falešná a nepovedená hymna nepozdává, tak může divák videa, které se začalo rychle šířit, jen tušit.

S hymnami jsou ve světě problémy často. Katastrofální výkon orchestru musel přetrpět například někdejší český premiér Petr Nečas v roce 2011 během návštěvy Iráku, prezident Miloš Zeman si zase zfušovanou národní píseň vyslechl před pěti lety v Tádžikistánu.

Potíže s nastudováním složitých skladeb mívají také v Egyptě. Tamním hudebníkům už se nepovedla německá, francouzská a ani ruská hymna. I politici těchto zemí však udrželi výrazy v tváři na uzdě.

A zde si můžete poslechnout, jak zní ruská hymna doopravdy:


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video