Kolumbijský veterinář se pokusil do Spojených států propašovat heroin v tělech...

Kolumbijský veterinář se pokusil do Spojených států propašovat heroin v tělech štěňat. | foto: AP

Krutá metoda pašování, sáčky s heroinem veterinář voperoval do štěňat

  • 31
Na šest let poslal ve čtvrtek soud v New Yorku do vězení kolumbijského veterináře, který se pokusil do Spojených států propašovat heroin v tělech štěňat. Informovala o tom agentura AP. Po osmatřicetiletém Andrésovi Lópezovi Elorezovi pátrala americká policie už od roku 2005. V roce 2015 jej zadrželi policisté ve Španělsku, které jej loni v květnu vydalo do USA.

Veterinář López Elorez si v roce 2004 pronajal farmu v kolumbijském Medellínu, kde choval psy. Zároveň ale spolupracoval s kolumbijským drogovým kartelem. Devíti štěňatům do těla voperoval plastové sáčky s heroinem v tekutém stavu, který chtěl propašovat do Spojených států.

07.února 2019 v 18:23, příspěvek archivován: 08.února 2019 v 11:22

(2/2) | Andrés López Elorez empleaba cachorros vivos para el tráfico del estupefaciente | Fue capturado en España en 2015 y de allí extraditado a EEUU | Pidió perdón y clemencia al juez antes de su sentencia https://t.co/5YyCGx1xPg

V lednu 2005 policie veterinářovu farmu prohledala a zabavila sedmnáct sáčků s tekutým heroinem, které vážily celkem téměř tři kilogramy. Deset sáčků přitom museli chirurgicky vyjmout z břišních dutin devíti štěňat.

Tři štěňata pošla kvůli viru, kterým se nakazila po operaci. Jednu z přeživších fen později vycvičili policisté v Kolumbii pro vyhledávání drog. Rotvajlerka dostala jméno Heroína, což v překladu znamená heroin, ale i hrdinka.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video