Anglický bizár: umyvadlo bez zrcadla

Anglický bizár: umyvadlo bez zrcadla | foto: Profimedia.cz

Koupelny bez zrcadla a zásuvek, uzoučké okresky. Američanka haní starou Anglii

  • 39
V koupelně nemáme zásuvky a na venkově jezdíme úzkými silnicemi. Američanka Jessica Wilkinsonová se s rodinou přestěhovala do Velké Británie. Zpočátku byla nadšená, později ovšem začala narážet na některé britské zvláštnosti, se kterými se jen těžko srovnává. Své sledující na sociální síti TikTok nyní baví tím, že dokumentuje vzestupy a pády svého života v Anglii.

Nejbizarnější bylo pro Wilkinsonovou zjištění, že v britských koupelnách chybí elektrické zásuvky. Sdílela o tom video, které má více než 1,3 milionu zhlédnutí.

„V naší koupelně nejsou žádná zrcadla ani zásuvky, takže si nemůžu zapojit fén ani žehličku na vlasy,“ postěžovala si. Dále zavtipkovala: „Tvoří se u nás fronta na prodlužovací kabely!“

Zmatení Britové pak pod její videa na TikToku psali varovné komentáře. „Nepořizujte si prodlužovačku do koupelny. V Británii je elektřina pod vyšším napětím. Prostě si sušte vlasy u zrcadla v ložnici,“ zněl jeden z komentářů.

Jakožto máma tří malých dětí se Američanka nechala slyšet, že v možnostech přihlášení dětí do denního vzdělávání měla mnoho nejasností.

Místní ženy žasnou, že skutečně vařím, říká Češka bydlící v Anglii

Britové přihlašují děti ke studiu prostřednictvím místních úřadů nikoli přes jimi zvolenou školu. Rodinám, které se v budoucnu plánují ze své rodné země přestěhovat do Anglie proto zmatená Wilkinsonová radí: „Děti nemůžete přihlásit ke studiu přímo v budově školy. Musíte na to jít přes úřady a počítejte s dlouhým čekáním na volné místo,“ varuje.

Příliš úzké silnice!

Tiktokerku nešokovaly jen školy nebo chybějící zásuvky v koupelně, ale také úzké silnice na britském venkově. Nejsou široké tak, jak jsou Američané zvyklí. Ale asi i mnozí Evropané. Sotva se na těchto „okreskách“ vyhnou dvě protijedoucí auta.

„Anglie má velmi úzké silnice, při projíždění vesnicemi dávejte pozor na protijedoucí vozidla,“ varovala proto Wilkinsonová.

Někteří komentující tím nicméně šokovala a pobouřila. „Připravte se na to, že budete muset dávat pozor na protijedoucí vozidla? A vy v Americe snad nedáváte při řízení pozor?“ zněly komentáře.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video