(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Muž pojídal syrovou prasečí hlavu. Veganství je krutost na lidech, hlásá

  • 99
Mezi skupinu veganů s cedulemi hlásajícími „maso je vražda“ přišel muž se syrovou prasečí hlavou a začal z ní okusovat kousky masa. Na místním veganském festivalu tak protestoval proti veganství, které je podle něj nezdravé a způsobuje podvýživu. Jeho počin znechutil ale mnohé lidi neobávající se pestré stravy, kteří se rozhodli maso si alespoň na čas odpustit.

O události, která se odehrála na veganském festivalu VegFest v anglickém Brightonu, informoval server Brighton & Hove Independent.

Muž, který vzbudil znechucené reakce, si na youtubovém účtu přezdívá Sv3rige. Ve svých videích, které nahrává na svůj youtubový účet, například pojídá syrové maso a pije zvířecí krev. Podle svých slov se tak vymezuje vůči veganství. 

„Udělali jsme to - bylo nás celkem osm - protože veganství způsobuje podvýživu. Nemůžete získat všechny živiny z rostlinné stravy. Někteří z nás jsou bývalí vegani, kteří kvůli veganství onemocněli. Veganství je krutost na lidech,“ řekl pro server SkyNews

24.března 2019 v 11:54, příspěvek archivován: 25.března 2019 v 19:18

imagine being so pathetic as to travel all the way to the UK for an “anti vegan tour” and stand outside of vegfest eating a pigs head https://t.co/Rh6bXDoTu1

Manažer VegFestu Tim Bratford řekl, že o protestu věděl a očekával asi třicítku aktivistů. Podle něj však dorazili sotva tři. „Rozhořčovali děti i veřejnost, takže přijela policie, napomenula je a vyzvala, aby se sbalili a protest ukončili,“ tvrdil Bratford. „Slyšeli jsme o návštěvnících, kteří maso jedí a které tato nechutná podívaná přiměla k tomu, aby s tím přestali - takže se zdá, že protest proti veganům měl opačný účinek,“ řekl manažer.

Jedna z přihlížejících napsala na svůj twitterový účet: „Na VegFestu v Brightonu muž pojídal prasečí hlavu. Protestuje proti veganům, ale vlastně jim pomáhá. Tím, že upozorňuje lidi na to, že jejich jídlo mívalo tvář“.

Aktivista reaguje na protest veganů v Brightonu tím, že pojídá syrovou prasečí hlavu:


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video