Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Je to i hysterie, zlehčoval Duka ve Vatikánu zneužívání dětí v církvi

Současné vzedmutí proti sexuálnímu zneužívání nezletilých v církvi je také trochu hysterií, protože pedofilní kněží tvoří naprostou menšinu. Ve Vatikánu to prohlásil kardinál Dominik Duka, jenž se účastnil summitu, kde katolické duchovenstvo zneužívání odsoudilo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IP

!!Doufám, že zavřou i ty co o tom věděli a nic neřekli!!

0 0
možnosti
KD

K63a38r63e32l 62D33r11d64a

4. 3. 2019 12:39

Opět ještě jednou včera na ČT ve 168 hodin. Stejné splašky proti Dukovi. Vedle Rozka si neváhal plivnout ani Halík, ve smyslu, že je to u Duky nesouhlas s papežem. Údajně je Duka proti veřejnému probírání těchto případů. V minulosti se měl u dominikánů setkat s podobnými udáními a bral to jako pomluvy. Nemá prý v povaze problém "zneužívání" vidět a řešit ho veřejně.

Rozek tvrdí, že oběti podráželo, když zjistily, že jejich udání není první a přesto se jim stalo, co jiným. Že církev problém zatloukala a neřešila. Na to dojely.

Redaktoři ČT se sekli a opět tvrdili, že obhájce Pella přiznal zneužívání a prý tvrdil, že o nic nešlo. Že by subjektivní bulvární názory iDNES pronikly na ČT?

Vystupuje zde duchovní, soudce, co zneužívání u nás řeší. Měl včera komentář na Noe. Obětí u nás mohou být stovky. K celé problematice je třeba přistupovat komplexně. Oběť potřebuje pomoc, ale může jít o křivé svědectví. U podezřelého hrozí i sebevraždy, je třeba volit postup i v zájmu označeného pachatele. Farnost může fungovat jako lynč či být mezi poškozenými. Pokud se má nastartovat proces uzdravení, je třeba vážit situaci komplexně. A nebyl v dokumentu sám.

Přišlo mi, že vedle Rozka už dávno postupy fungují a případy se řeší. Halt Rozek je další, co se potřeboval zviditelnit.

V Austrálii komentují Pella, že má šanci uspět s odvoláním. Nejvážnější je procesní pochybení, že nelze soudit na základě jediného svědectví. Pokud to vyjde, nemůže být Pell znovu souzen. Pak obhajoba zpochybňuje, že soudce nepovolil obhajobě promítat video, kde lze podle pohybu osob soudit, že ke skutku vůbec dojít nemohlo. A pak hodlá obhajoba zpochybnit porotu. Patrně zde seděl příbuzný oběti či někdo sám zneužitý a měl na výsledku osobní zájem.

0 2
možnosti
Foto

Vážení spoludiskutující. Na rozdíl od mnoha z vás s "panem" Dukou souhlasím. Opravdu je těch perverzních duchovních mizivé procento. (Nesouhlasím s argumentací promile, či mizivé částky promile) Jenže... Duchovních je menšina. Vycházejme z tohoto dogmatu, V EU i u nás se najdou i jiné menšiny, které se dožadují různé míry ochrany, Solidarity a solidární spoluúčasti majority na jejich mnohde vyšší životní úrovni, než těch, kteří se s nimi solidárně rozdělují o své daně. A teď zpět k počtům. Kolik je trestných činů "běžného" duchovního na jednoho "závadového"? Jaké procento "zavadových členů menšin" je proti "nezávadovým"? Politicky korektní je, nesledovat to, vyřadit ze statistik. Přitom všichni víme, že procento kriminality majoritní společnosti je významě, opakuji významě nižší, než procento kriminality menšin přisátých na naše daně, VČETNĚ duchovních. Pan Duka je v mých očích prachsprostý demagog odtržený od reality a dokonce i od svých "oveček". Bohužel v "horních deseti tisících" je jich 99,99%. Je mi moc líto těch dětí, je mi moc líto zametání pod koberec. Ale v tomto se státy od církví hodně, opravdu hodně naučily, jak se to má dělat. Demo demokracie. nikoliv skutečnost. Tak to správně popsal Tomáš Klus ve své starší písni.

1 3
možnosti
KD

K81a22r59e35l 85D49r48d67a

3. 3. 2019 11:16

Myslím, že jste mimo. Většina zneužitých dětí pochází přímo ze svých rodin. Ti největší holohlaví borci, plní nenávisti a rasismu, nejspíš doma znásilňují ženu i dcery. Jen proto, že mají tu moc. A kdo to půjde s nimi kdy řešit? Nikdy, nikdo. Občas nějaké holce rupne v hlavě a taťku podřízne.

(Vím o jednom policistovi, dcery ho udávají pro brutalitu. Vím o jednom státním úředníkovi, dcery ho udávají pro pedofilii. V klidu mu to prošlo. Oba umí cvičit se sociálkou a samozřejmě jde o rozvody a války s expartnerkami.)

Slušná bílá česká majorita, co se víry štítí. ;-D

0 2
možnosti
JB

Vážení, měli by ste se zasadit o zrušení vojenských kaplanů. Zneužívají mladé vojáky a armáda to tutlá.

1 0
možnosti
MV

kopnout do kouli a ono se mu rozsviti

2 1
možnosti
LS

Bůh ví, kolik z toho zneužívání má na svědomí právě Duka....

4 1
možnosti
MM

bylo by dobre vedet, kolik toho za sve knezske kariery kryl. To je s katolickou hierarchii nejvetsi problem - kryli zlociny jinych knezi v zajmu ochrany cirkevni reputace a vysokeho postaveni ve spolecnosti. Namisto aby praktikovali, ze cirkev to je pro verici, berou to obracene - verici jsou tu pro cirkev, cirkev musi byt ochranena za kazdou cenu a s nepohodlnymi vericimi treba k certy!

Tak se choval Pell ve sve farnosti ve sve diocezi a vsude jinde. Ve vlastnim prohlaseni, pri vysetrovani Kralovskou vysetrovaci komisi v 2016 (nic spolecneho s jeho pozdejsim obvinenim a soudem),na otazku jak to, ze zil ve stejne fare jako nejhorsi knezi pachajici nasili na detech a nic nerekl, ignoroval jejich ciny odpovedel: Mne to prilis nezajimalo. Vzdycky jsem se snazil ochranovat dobre jmeno katolicke cirkve.

v 1992 uz jako biskup sel k s nejhorsim z nejhorsich techto zlocinnych knezi ze zminene farnosti, "otcem" Ridsdalem k soudu, dat mu moralni podporu. RvRvRv

1 0
možnosti
KD

K56a91r72e93l 46D98r48d80a

1. 3. 2019 16:47

V Římě je kostel oslavující zázračné vítězství katolíků nad českou protestantskou hydrou na Bílé Hoře. Trofeje z Čech...

Když svatby v Římě, to by mohlo být pro Čechy stylové, v kostele oslavující ztrátu české svobody na věčné časy. ;-)))

0 1
možnosti
JB

Samozřejmě, že sme si museli vymyslet dějiny, aby se to hodilo k probuzení národa a prosazení české intendity a nakonec českého státu. Jenže by mě zajímalo, znáte jen ta vymyšlené, nebo také skutečné dějiny ?

1 0
možnosti
JB

Jeden sexuální útok týdně. Migrující děti jsou obětí vazebních dozorců USA

Dozorci jsou katolíci !

0 4
možnosti
KD

K16a53r92e55l 15D66r85d65a

1. 3. 2019 15:33

Ty katolíky jste vzal kde? ;-)

Já vidím, že proti selekci dětí je i Ivanka. Problém migrace. Buď zadržené děti zneužijí dospělí, nebo děti. Co je lepší? Ty hlášené případy jsou od dětí, které jsou oddělené od rodičů a zpravidla je zneužijí jiné děti. (To je jak když na mexické hranici zavírají děti zdejších diskutujících proškolených rodiči, jak to za mřížemi chodí.) ;-)))

0 1
možnosti
KD

K57a77r83e54l 29D82r52d82a

1. 3. 2019 14:38

Pokud jde o věk souhlasu se sexem, líbí se mi Itálie. ;-) (Ale mají to nějaké překopané. Kdoví co teď platí. )

Pod 13 let nelze dát souhlas, pod 11 let (bývalo 10) je to přitěžující okolnost.

Od 13 let není souhlas platný, ale sex je beztrestný pokud je partnerem osoba mladší 18 let a věkový rozdíl není vyšší 3 let.

Legální sex je od 14 let. S osobou nadřízenou (rodič, učitel) od 17 let (bývalo od 16). A pozor, to samé platí pro veřejné činitele. ;-)

Porno, prostituce a inzerce je povolena od 18 let.

Pokud zaplatíte 15-leté holce, pácháte trestný čin prostituce. ;-) Je na to možné jít jen z lásky. ;-)

Hodně zemí řeší ten věkový rozdíl. Požadováno je max. 5 let. Pak se to chápe jako deviantní sex. Resp. 22-letý kluk s 15-letou holkou je pohlavní zneužívání. Pozor. Tím jsou také nakopané statistiky. Protože to, co jinde projde, jiná země trestá.

0 2
možnosti
MN

Městský stát Vatikán: Sex povolený s dětmi od věku 12 let, svatby s dívkami od 14 let. Náhoda? Spíš největší a nejmocnější pedofilní organizace na světě.

2 3
možnosti
LN

Alespoň nelžete, pane Nováku.

0 3
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!