Tank nejede? Chcete odtáhnout do Ruska? Ukrajinec se vysmál ruským vojákům

  • 466
Na sociálních sítích se objevují videa Ukrajinců, kteří se vysmívají zastaralým ruským tankům a vojákům pro jejich neznalost místního terénu. Ukrajinské úřady vyzvaly v sobotu k okamžité demontáži dopravních značek a zároveň varují před ruskými sabotéry, kteří na silnice a dálnice kreslí orientační značky pro ruskou armádu.

„Je to rozbité, kluci?“ ptá se vojáků shromážděných kolem stojícího bojového vozidla ruské pěchoty řidič kolemjedoucího auta. „Došlo nám palivo,“ odpovídají suše ruští vojáci. Na to řidič pohotově reaguje otázkou, zda nechtějí odtáhnout do Ruska, čemuž se začali smát i ruští vojáci.

Rusové se sunou Ukrajinou pomalu. Velký odpor napomáhá frustraci

Řidič se pak ruských vojáků ptá, jestli vůbec ví, kam jedou. Když odpovídají, že neví, informuje je, že míří do Kyjeva. Ruští vojáci se pak mezi sebou ptají, proč tam vůbec jedou.

Sundejte cedule a spleťte Rusy

Státní dopravní agentura Ukravtodor vyzvala Ukrajince, aby okamžitě demontovali dopravní značky. „Prioritou číslo jedna jsou značky, názvy měst. Nasbírané značení předávejte místním úřadům a silničářům. Nepřítel má žalostné spojení a nesoustředí se na terén. Pomozme jim dostat se přímo do pekla,“ napsala na Facebooku.

Podle reportéra The Telegraph sundali Ukrajinci na dálnici vedoucí z Kyjeva dopravní značky a nahradili je cedulemi s nápisem „Hodně štěstí“.

Ukrajinské ozbrojené síly zároveň varují před sabotéry, kteří chtějí Rusům pomoct a kreslí jim na cesty značky. Několik takových jich už zatkli.

Ukrajinští vojáci se na sociálních sítích posmívají ruské vojenské technice, na záběrech ukazují, že Rusové v tancích nemají žádné GPS navigační systémy, ale orientují podle tištěných map.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video