Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Policie v USA osvobodila 79 mladistvých nucených k prostituci

  • 5
Policisté ve Spojených státech během třídenního zátahu osvobodili 79 mladistvých, kteří byli drženi proti své vůli a nuceni k prostituci. Kuplíři je lákali většinou přes sociální sítě a pak jim vyhrožovali.

Podle amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) se zátah v 57 městech uskutečnil mezi čtvrtkem a sobotou a bylo při něm zatčeno 104 kuplířů. Mezi osvobozenými náctiletými bylo podle policie 77 dívek a dva chlapci ve věku od 13 do 17 let.

Kevin Perkins z FBI uvedl, že nešlo o žádné ojedinělé případy, ale často o "zločinecké podniky", při nichž se kuplíři nezřídka snažili mladistvé lákat pomocí sociálních sítí a pak je drželi pod pohrůžkami násilí proti nim nebo jejich rodinám.

Zátah je součástí širší iniciativy, která se od roku 2003 snaží bojovat proti dětské prostituci. Od té doby bylo podle FBI zachráněno na 2 200 dětí a mladistvých.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video