Zdraví obyvatel by podle hasičů nemělo být ohroženo. Ilustrační foto

Zdraví obyvatel by podle hasičů nemělo být ohroženo. Ilustrační foto | foto: Roman Půta - HZS Praha

V Bratislavě unikl při požáru jedovatý kyanovodík

  • 8
V bratislavské městské části Petržalka nedaleko areálu gumárenského závodu Matador vypukl v neděli v podvečer rozsáhlý požár. Do ovzduší unikl jedovatý plyn kyanovodík. Oheň se podařilo zkrotit až krátce před půlnocí. Muselo být ošetřeno padesát hasičů.

Šlo o největší letošní požár v hlavním městě Slovenska. Oheň podle mluvčí bratislavských hasičů nezranil žádné obyvatele, menší zranění však utrpěli zasahující hasiči.

Zdraví obyvatel by podle hasičů díky příznivým povětrnostním podmínkám neměl ohrozit ani kyanovodík, který unikl do ovzduší.

Požár vypukl v neděli krátce před šestou hodinou večer ve skladových prostorech v blízkosti areálu závodu, kde začal hořet petrolej a guma.

Hasičům se podařilo oheň zlikvidovat po šesti hodinách, kolem půlnoci. Stálo to ovšem hodně sil. "Do likvidace ohně je nasazeno dvacet až třicet hasičských aut s posádkou a v současné chvíli nedokážeme říci, kdy by ho mohli uhasit," uvedla ještě po půl devaté mluvčí bratislavských hasičů Silvia Balásziková.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video