Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Američané rozhodují o složení Kongresu, Trump počítá se skvělým výsledkem

Američané během úterý volí v kongresových volbách, které v případě úspěchu republikánů značně zkomplikují zbývající dva roky vlády demokratického prezidenta Joea Bidena. Exprezident Donald Trump předpověděl republikánům „skvělou volební noc“. V pěti amerických státech se voliči rozhodují také o legalizaci marihuany pro rekreační využití.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trump počítá se skvělým výsledkem...

...Trump po volbách „na všechny křičí“.

„Záleží na kandidátech. Všichni byli špatní,“ uvedl exprezidentův poradce při kritice republikánských kandidátů, z nichž mnohé vybral Trump. Jeho křídlo v republikánské straně si ve volbách nevedlo dobře. V důsledku toho se Trump bojí, že nebude kandidátem na prezidenta za republikánskou stranu v dalších volbách. Republikán DeSantis drtivě zvítězil na Floridě. Trump rychle přispěchal s tvrzením, že on tam v (jiných) prezidenských volbách získal ještě víc hlasů. Trump se DeSantisovi vysmíval na NewsNation a Fox News ve zprávách, které proběhly v den voleb. Opakoval své tvrzení, že v roce 2018 vynesl DeSantise do guvernérského sídla, a vyhrožoval, že pokud bude DeSantis v roce 2024 kandidovat, prozradí o guvernérovi mnohá tajemství. "Řekl bych vám o něm věci, které nebudou příliš lichotivé - vím o něm víc než kdokoli jiný - snad kromě jeho manželky," dodal Trump podle Fox News.

1 0
možnosti
JK

Pane Břendo, vy žijete opravdu v jiném světě. Mobily mají v městských oblastech takovou přesnost, jakou si zaplatíte a ta nejdražší možnost je v jednotkách metrů.

Jinak jistě víte, že když mobil ztratíte a máte nainstalovanou příslušnou aplikaci, tak ho hravě najdete, ale není to zadarmo, protože ani to kuře za tak málo nehrabe, že.

Autoři filmu 2000 mezků peníze měli a byla v něm totiž zobrazena opravdu skutečná data pohybu individuí kolem volně rozmístěných volebních uren. Nebo si myslíte, že to byly jenom nějaké laciné efekty? Kdyby ano, tak by to určitě už někdo vycvrlikal.

Ale stejně, vám to nepřipadá utažené za vlasy rozmístit po městech nemonitorované volební urny po celý měsíc? Vám snad opravdu nedochází, že do těch uren mohl kdokoliv vhazovat cokoliv a ještě k tomu kdykoliv. Už pouze proto ty volby byly fraška a žádné volby...

0 5
možnosti
JK

iDnes systém evidentně chyboval, jedná se o odpověď panu Břendovi, samozřejmě...

0 0
možnosti

Rozumní lidé podporují Trumpa a to i v USA !!!

0 4
možnosti
KC

Rozumní lidé mají vlastní rozum a nepotřebují volit arogantního egoistu, který ví vše nejlíp a bude za ně vše řešit, aniž by museli sami přemýšlet.

3 0
možnosti
JB

Ctu na CNN nesmyslny "opinion" clanek, ze volby jsou o ekonomice a inflaci (esmyslny z jineho duvodu). A abych pravdu rekl, nejak ty volby Republikani versus Demokrati nesleduju, a ted mi doslo, ze ani nevim, jaka je vlastne platforma Republikanu, krom toho ze Demokrati delaji vse spatne. Jak chteji spravit inflaci atd? Jiste chteji zastavit imigraci, coz samo o sobe inflaci vysroubuje, jelikoz uz ted se ekonomika potyka s neuveritelnym nedostatkem pracovnich sil, Ale je tady rada Republikanu, Trumpistu, tak povidejte a prehanejte, jake maji reseni?

1 1
možnosti
JK

Pane Břenda, Republikáni třeba chtějí zabezpečit energetickou samostatnost, což automaticky ztlumí inflaci a zvedne ekonomiku. A je toho víc, samozřejmě.

Vždyť jsem to už zmiňoval nejmíň třikrát, máte nějak krátkou paměť, pane Břenda...

0 3
možnosti
LN

Slovo Trump beru jako jednu z nejhorších urážek.

0 2
možnosti
IS

Pennsylvania"

Pennsylvania judge orders county to keep polls open until 10 after running out of ballot machine paper

Polls in rest of Pennsylvania -- where Lt. Gov. John Fetterman and Mehmet Oz are running for Senate -- will close at 8 p.m. ET

https://www.foxnews.com/politics/pennsylvania-judge-orders-county-keep-polls-open-until-10-running-out-ballot-machine-paper

1 3
možnosti
MB

V Pensylvanii prave zvitezit demokrat Josh Shapiro, ktery porazil ultravicoveho MAGA Republikana Doug Mastriana. Je to dost vyznamne vitezstvi.

2 0
možnosti
IS

Další problém v Illinois.

Election Day: Champaign County, Illinois clerk says cyberattack causing 'connectivity issues'

The clerk's office of Champaign County, Illinois, is asking voters to stay in line and not be discouraged by the 'strategic and coordinated effort to undermine and destabilize our democratic process'

https://www.foxnews.com/politics/election-day-champaign-county-illinois-clerk-says-cyberattack-causing-connectivity-issues

0 3
možnosti
Foto

Naštěstí pravděpodobný budoucí šéf republikánů ve sněmovně reprezentantů je pro podporu Ukrajiny ještě víc, než ten současný, takže minimálně v tomhle směru to bude pozitivní!

3 0
možnosti
OH

Tomu věříte? Jeden se podřídí většině nebo mnohdy říká něco jiného, než si skutečně myslí.

Např. šéf vlády v ČR ještě relativně nedávno tvrdil, že je potřeba zarazit dotace, podporovat tradiční rodinu a bránit se nesmyslům z Bruselu. Plus mnoho dalších tvrzení, za které on a jeho voliči dnes haní své oponenty.

Nebo předvolební sliby a následné činy naši dnešní vlády.

:-)

0 0
možnosti
JK

J62a84n 95K75u43l85í91s19e94k

8. 11. 2022 23:43

Bohužel, článek neinformuje pravdivě, ale zhruba od roku 2015 už nelze se z hlavních médií dozvídat pravdu, takže vlastně nic nového, že ano.

Například: "Bezpečnost voleb se v USA stala klíčovým tématem poté, co úřady zjistily, že Rusko zasahovalo do amerických prezidentských voleb v roce 2016..."

Vlastně, ona to je pravda, Rusko do voleb zasahovalo, ale mělo to zasahování nějaký vliv na výsledek? Kongresová komise zjistila, že Rusové investovali mezi 100 až 200 tisíci USD do ovlivňování voleb hlavně v podobě inzerátů na sociálních sítích, které vidělo maximálně několik milionů individuí, z nichž zlomek byli američtí voliči. Rusové tedy neovlivnili vůbec nic.

Co je ale nyní na volbách v USA nejhorší, je fakt, že velká část hlasů je počítáno z hlasovacích lístků zaslaných poštou. Je tedy na stranických aktivistech zdali republikánské hlasy vůbec připustí aby se započítaly. V některých státech dokonce jsou obálky s hlasovacími lístky označeny dle stranické příslušnosti, takže ty lístky, které se nehodí, se prostě někde "zapomenou".

V minulosti v "demokratických" okrscích hlasy poštou např. od příslušníků ozbrojených sil trošku pozdrželi, protože ti volí z 90% Republikány. Stejně tak hlasy z republikánských okrsků. V takové Kalifornii už republikánské hlasy počítají jenom někdy a aby se neřeklo, takže tam má Strana už zaručenu vedoucí úlohu ve státě a společnosti na věčné časy.

Další oblíbený podvod je tzv. "ballot harvesting", což je sbírání hlasů aktivisty např. v domovech důchodců, v nemocnicích a domácnostech se starými či postiženými lidmi, o kterých se ví, že k volbám nechodí. Tyhle hlasy pak aktivisti samozřejmě "patřičně" vyplní a zajistí tak Straně spolehlivě vítězství hlavně když by byl jinak výsledek těsný.

Článek tedy zprostředkovává alespoň jednu pravdivou informaci a to je ta, že počítání hlasů ve sporných státech bude trvat dlouho a s největší pravděpodobností budou velké zmatky...

2 6
možnosti
JB

Rusove mozna nakoupily reklamy za par set tisic dolaru nebo par milionu, ale to neni ten hlavni mechanismus ovlivnovani, ktery pouzivaji. Tim hlavnim je armada trolu, ktera chodi po forech zpravodajskych stranek po celem svete a komentuje urcitym zpusobem - je to patrne i tady. Tak se mnohem lepe zasevaji pochybnosti o systemu, konspirace, nenavist a podobne nez primou reklamou, na kterou nikdo nekouka. Teda aspon ja mam blokovani reklam, a to co projde stejne ignoruju.

A pisete naproste spekulace a nesmysly ohlede voleb postou.

6 5
možnosti
MB

Jimmy Kimmel vrátil políček nadutému Trumpovi za to, že řekl, že jeho show je ‚mrtvá‘

Minulý týden Jimmy Kimmel v rozhovoru řekl, že sledování jeho nočních show připravilo Donalda Trumpa o polovinu jeho fanouškovské základny.

Zdá se, že Trump dostal informace o komentářích a použil je k tomu, aby se k tomu vyjádřil na „jednom ze svých komediálních turné s modrými límečky,“ řekl Kimmel.

Trump si už v minulosti stěžoval svému MAGA Bratrstvu na shromáždění v Pensylvánii, že Kimmelova show je prakticky mrtvá, protože jeho příznivci se nebudou dívat. A ukázalo se, že je to většina lidí," řekl Trump. Show je mrtvá a ostatní také.

Je to tak, naše show je mrtvá, vrátil Kimmel Trumpovi jeho pomstychtivou lež se smíchem, než ukázal, jak brutální mohou být jeho vtipy o bývalém prezidentovi. "Naše show je tak mrtvá, že ji pohřbil vedle své bývalé manželky na jednom ze svých golfových hřišť."

Víš, co je mrtvé? zeptal se. Řeknu ti, co je mrtvé. Všechna ta ohrožená zvířata, která tvůj syn bez brady zastřelil. To je mrtvé.

A víš, co je ještě mrtvé? dodal Kimmel. Výraz v očích tvé ženy, když ji na své narozeniny prosíš o sex.

A mohu jen dodat, že v lednu bude naše show mít 20 let uspěšného vysílání, pokračoval. Tebe vyhodili z Bílého domu po čtyřech. Já jsem v televizi, ty jsi na záchodě ve svém golfovém klubu a křičíš sám na sebe. V odkazech jsou dva dokumentarni snímky Trumpových synáčků z Národního parku v Senegalu, kde z helikoptéry zabíjeli chraněná zvířata pro trofej. Jejich sbírky trofejí čítají stovky pobitých zvířat.

http://imgway.cz/v/4Mv3.jpg

http://imgway.cz/v/4Mv2.jpg

5 1
možnosti
JK

J16a93n 64K78u27l37í44s40e43k

8. 11. 2022 23:52

Mílo, nějak po sobě toho moc nečteš: "Trump si už v minulosti stěžoval svému MAGA Bratrstvu na shromáždění v Pensylvánii, že Kimmelova show je prakticky mrtvá, protože jeho příznivci se nebudou dívat..."

Proč by si měl Trump stěžovat, že Kimmelova show je mrtvá? Kimmel je přeci antitrumpovec, tak by naopak snad měl být rád, ne?

Nojo, Trumpovi synáčci loví v Senegalu zatímco Hunter Biden šňupe kokain za peníze od ruských oligarchů. Já bych tedy raději bral radši lovce než kolaboranta s ruskými oligarchy na kokainu...

2 4
možnosti
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

„Máme nejlepší tým za deset let.“ Češi ve fanzónách věří ve zlato

25. května 2024  15:46,  aktualizováno  17:10

Tisíce lidí na různých místech Česka sledovaly semifinále hokejového mistrovství světa. Fanoušci...

Rusko zasáhlo hypermarket v Charkově, mohlo v něm být přes 200 lidí

25. května 2024  17:01,  aktualizováno  17:05

Aktualizujeme V hypermarketu se stavebními potřebami v Charkově, na který v sobotu zaútočilo Rusko, mohlo být...

Českem se ženou silné bouřky, meteorologové varují před kroupami

25. května 2024  14:36,  aktualizováno  16:47

Šumavu a jižní část Plzeňského kraje zasáhly v sobotu kolem poledne silné srážky. Kvůli dešti...

Český autobus se v Rakousku srazil s náklaďákem vezoucím lahve s vodíkem

25. května 2024  16:32

V pátek pozdě večer havaroval na jihovýchodě Rakouska český autobus. Srazil se s nákladním autem,...