Buldozer odklízí na irácké základně Ajn al-Asad suť po zásahu íránské rakety....

Buldozer odklízí na irácké základně Ajn al-Asad suť po zásahu íránské rakety. (13. ledna 2020) | foto: AP

Nejdřív nula, teď už 50. Pentagon upravil počet zraněných po íránském útoku

  • 113
Americké ministerstvo obrany zvýšilo počet vojáků, kteří byli zraněni 8. ledna při íránském útoku na iráckou základnu využívanou Američany na 50. Je to už potřetí, co zraněných přibylo, původně přitom podle amerického prezidenta Donalda Trumpa nebyl zraněn žádný americký voják.

Americký prezident Donald Trump bezprostředně po útoku, kterým se Teherán pomstil za Američany provedený atentát na svého elitního generála Kásema Solejmáního, tvrdil, že zraněn nebyl žádný voják Spojených států.

Pak americká armáda mluvila o jedenácti zraněných a minulý týden o 34 vojácích se zraněním mozku.

Podle mluvčího Pentagonu Thomase Campbella bylo zjištěno ještě u dalších 16 vojáků. Z těchto 50 příslušníků armády se už podle něho 31 vrátilo do služby.

Zraněné vojáky ošetřili lékaři přímo v Iráku, v americké vojenské nemocnici v německém Landshutu a ve zdravotnickém zařízení americké armády v Kuvajtu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video