USA zasáhla sněhová bouře, lidem komplikuje cestu na Den díkůvzdání

  • 11
Západní pobřeží a Středozápad Spojených států amerických zasáhly ve středu dvě mohutné zimní bouře. Zkomplikovaly tím cesty na oslavy Dne díkůvzdání asi 55 milionům obyvatel země, z nichž zhruba 50 milionů zamýšlelo jet autem. Podle meteorologů má špatné počasí pokračovat i v dalších dnech.

Pro většinu západní poloviny USA vydali podle CNN meteorologové výstrahu před bouřemi, které způsobily hluboké tlakové níže nad Středozápadem a na západě USA.

Kvůli sněhovým bouřím bylo zrušeno na tisíc letů. Několik set tisíc domácností zůstalo bez proudu, protože silný vítr strhal dráty elektrického vedení a lámal i jejich sloupy. Na některých místech se v souvislosti s bouřemi vyskytla také tornáda, která poničila domy.

Špatné počasí má navíc i nadále pokračovat. „Očekávejte významné zpoždění na cestách a uzavření silnic, kde budou nebezpečné podmínky,“ píše se v upozornění. Bouře ze Středozápadu se má postupně posunout na východ Spojených států.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video