V bytě Andrey Curry-Demusové byla nalezena svázaná mrtvola ženy. Demusová předtím přišla na kliniku s dítětem, o kterém tvrdila, že je její.

V bytě Andrey Curry-Demusové byla nalezena svázaná mrtvola ženy. Demusová předtím přišla na kliniku s dítětem, o kterém tvrdila, že je její. | foto: Reuters

USA šokovala vražda těhotné ženy, dítě jí vyřízli z těla

  • 56
Spojené státy šokoval případ kruté vraždy ženy ve vysokém stupni těhotenství, jíž bylo dítě vyříznuto z těla. Spoutanou a rozřezanou mrtvolu osmnáctileté Kiy Johnsonové objevila policie v bytě ve Wilkinsburgu, ve státě Pensylvánie.

Zároveň se v městské nemocnici objevila osmatřicetiletá Andrea Curry-Demusová s novorozencem, který měl ještě pupeční šňůru. Žena tvrdila, že dítě koupila za tisíc dolarů. Později ale policie našla v jejím bytě mrtvé tělo Johnsonové a obvinila ji ze zabití a únosu.

Podle policie bylo tělo v bytě dva dny a postupně se začínalo rozkládat. Na místě byly nalezeny drogy. Policie zkoumá, zda jimi Johnsonová byla utlumená a jestli žila v momentu, kdy jí pachatel násilně vyřízl dítě z těla.

Okolnosti záhadného případu nebyly zcela jasné. Jeden z vyšetřovatelů řekl v neděli v televizi CNN, že žena, která dítě údajně koupila, není zatím podezřelá z vraždy, nýbrž jen z "ohrožení dítěte". Proslýchalo se však, že už v minulosti tato žena údajně pobodala jinou, aby jí mohla ukrást její dítě.

Letos zjara byla ve státě Missouri odsouzena k smrti žena, která před čtyřmi lety uškrtila nastávající matku v osmém měsíci těhotenství a vyřízla jí plod z těla.

Holčička, která tak přišla na svět předčasně, brutální vraždu své matky přežila. Pachatelka se s třiadvacetiletou obětí seznámila prostřednictvím internetu a navštívila ji pod záminkou, že od ní chce koupit psa.

K obdobným případům vražd těhotných žen a únosům jejich nenarozených dětí došlo v minulosti v USA v roce 1987 v Albuquerque ve státě Nové Mexiko a v roce 1995 v Addisonu v Illinois.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video