Policisté v Arizoně zastavili muže, který měla na předním sedadle kostru...

Policisté v Arizoně zastavili muže, který měla na předním sedadle kostru člověka.Udělal to, aby mohl jezdit v jízdním pruhu určeném pro spolujízdu. (25 ledna 2020) | foto: ARIZONA DEPARTMENT OF PUBLIC SAFETY

Řidič v Arizoně si posadil na přední sedadlo kostlivce, aby ošálil policii

  • 33
Policisty v Arizoně na jihozápadě USA překvapila vynalézavost jednoho z řidičů, který chtěl ušetřit čas při cestování po hlavním městě státu Phoenixu. Na sedadlo spolujezdce si po posadil kostlivce, aby se mohl zařadit do pruhu určeného pro spolujízdu.

V mnoha městech po celých Spojených státech jsou na silnicích pruhy určené pouze pro auta, ve kterých jedou alespoň dva lidé. Cílem je omezit dopravní zácpy, které sužují mnohá americká velkoměsta a snížit znečištění. O neobvyklém případu informovala BBC.

Cílem těchto opatření je motivovat řidiče, aby zbytečně nejezdili automobily. Provoz v takto označených pruzích je totiž většinou podstatně plynulejší. Jejich výhod chtěl proto využít i dvaašedesátiletý řidič.

K sedadlu spolujezdce připoutal kostru člověka, kterému na hlavu nasadil klobouk a vydával ho za spolujezdce. Takto chtěl ošálit policisty, kteří by mu jinak za jízdu v pruhu určeném pro spolujízdu dali pokutu.

Ti však jeho trik prohlédli a ještě se bizarním případem pochlubili na sociálních sítích. Neuvádí však, zda se jednalo o pravou kostru nebo imitaci. Muž dostal od hlídky na místě pokutu. „Hezký pokus,“ uvedli v hashtagu na Twitteru.

Řidič cestující s kostlivcem nebyl první, kdo se vynalézavě pokusil obalamutit tamní policii. Minulý rok se objevil v Arizoně podobný případ, kdy si řidič na přední sedadlo posadil figurínu, která se používá v obchodech s oblečením.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video