Diskuze

Na Oděsu útočilo 25 dronů, Rusko krátce přerušilo provoz na Krymském mostě

Útok 25 dronů z Ruska poškodil v neděli brzy ráno přístavní infrastrukturu v ukrajinské Oděské oblasti. Ukrajinské letectvo informovalo, že protivzdušná obrana 22 dronů sestřelila, dva civilisté jsou ale zranění. Ruská správa v neděli krátce přerušila provoz na mostě spojujícím Rusko s anektovaným Krymem, záhy však omezení odvolala. Důvod neuvedla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DJ

D17a77v35i77d 50J32e61c48h

3. 9. 2023 14:27

Takřka všechny drony sestřeleny, ale přístavy hoří, zajímavé...

1 0
možnosti
DT

Včera ukrajinský úspěch s dobytím větší části zákopů mezi Robotine a Novoprokopivkou, které bránily postupu na jih i rozšíření na západ. Ukrajinci nespěchají, i když Rusové stahují do oblasti další výsadkáře. Ukrajinská taktika je zdá se "nechme Rusy marně zaútočit, udělat to musí, šanci nemají, nám se pak lépe útočí". Ukrajinci správně šetří svými vojáky (přichází průběžně o ty nejlepší) a Rusové doufají, že jim dojdou úplně a utlučou pak Ukrajince čepicemi po ruské očekávané podzimní mobilizaci. V tomto světle je americké přání ukrajinských voleb v příštím roce možná snahou o větší mobilizační potenciál Ukrajiny díky představě o odstranění zkorumpované vlády ("za tyhle nové už jsem ochoten do toho jít"), protože válka nekončí osvobozením Záporoží.

2 2
možnosti
RK

Včera som chcel vidieť opačný pohľad, tak som čítal článok na topwar.ru, ach to som nemal robiť. Aby som vám priblížil ako funguje ich logika obhajoby:

Bojujeme proti fašizmu? Samozrejme, Ukrajina ničí na svojom území všetko Ruské a vyjadruje sa, že zničí všetko Ruské, čo iné ako fašizmus to je? Fašizmus!

9 0
možnosti
Foto

Hlavně ničí ruskou okupační armádu. Jaká opovážlivost.

16 0
možnosti
OM

Je to tak vy co jste na straně Ruska nejste normální lidi UKRAJINO DRŽ SE

13 3
možnosti
DR

Ještě jste zapomněl na tradiční " a do Ruska".

1 2
možnosti
JJ

Tlak na dodání německých řízených střel TAURUS Ukrajině sílí. Hlavní německá opoziční strana CDU/CSU požaduje konečné dodání tohoto zbraňového systému.

"Tyto řízené střely by měly být dodány, stejně jako dodávka z Francie a Velké Británie (Scalp-EG/Stormshadow), aby podpořily vojenské schopnosti Ukrajiny ze vzduchu."

Dokonce i někteří v německé vládě tuto myšlenku podporují. Blokuje pouze kancléřství pod vedením SPD, které přináší nelogické a vyloženě špatné výmluvy.

Německo má ve svých zásobách 600 raket KEPD-350 TAURUS

dají se použít proti bunkrům, lodím, mostům, letadlům na letištích

14 0
možnosti
Foto

Generál Tarnavskyj, který vede ofenzivu v Taurském směru, konstatoval, že překonali nejsilnější první linii s rozsáhlými minovými poli, kterou Rusáci budovali rok a vynaložili na ní 60 % prostředků a úsilí. Na druhou linii (kremrole se utěšují tím, že je tou hlavní) a třetí bylo podle něj vynaloženo 20 % prostředků. Válka se změní ze zákopové na manévrovací. I když i nadále musí Ukrajinci čelit minovým polím, betonovým bunkrům a dělostřelectvu. Navíc Rusáci přisouvají jednotky z jiných úseků fronty nebo z Ruska. První linii teď čistí od Rusáků, kteří kryjí ústup, zatímco část ukrajinských jednotek už bojuje o druhou. Ústup přiznávají i blogeři skřetů. Další postup nebude snadný, ale snad to vyjde a Mordor zaženou k moři.

Co na to kremelské onuce, které tvrdí, že ofenziva skončila fiaskem?

21 2
možnosti
SR

Onuce si ani nejsou schopny uvedomit, ze jejich tridenni operace trva rokapul

15 2
možnosti
MK

Co to obilí ruské okupantské špíně vlastně udělalo? Nemůžou krást, tak aspoň ničí úrodu?

12 0
možnosti
TB

Neinteligentní a středověký národ, navíc hodně militantní.

11 1
možnosti
JJ

obětavost do roztrhání těla...

9 0
možnosti

Jak už to tady psali jiní. "Vy, co podporujete ruSSko, nejste normální lidi"

24 2
možnosti
TB

Včera se vyrojili v diskuzi k článku o zabásnutí jednoho ukrajinského oligarchy. V diskuzích o ruských neúspěších už je člověk nenajde, ve zmíněné diskuzi si dodávali sebevědomí směšnými příspěvky

12 0
možnosti
Foto

Opravdu si někdo stále myslí, že Rusku jde o ochranu ruských obyvatel na území Ukrajiny?

Pojem "speciální vojenská operace" je v podání Putinova režimu jen imperialistická dobyvačná válka, jejímž současným cílem je zničení Ukrajiny.

Proto je třeba Ukrajinu podporovat.

31 2
možnosti