ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

V Kreminně jsme sejmuli nejmíň čtyři sta lidí, chlubil se ruský voják babičce

  • 151
Ukrajinská rozvědka zveřejnila uniklý rozhovor ruského vojáka s jeho babičkou. V něm popisuje masakr civilistů ve městě Kreminna. Příslušník ruských ozbrojených sil například tvrdí, že spolu s ostatními vojáky na místě zabil přinejmenším čtyři stovky lidí včetně dětí.

„Když jsme vstoupili do města, začali jsme střílet na každého, na civilisty. Každého jsme rozm*dali,“ vypráví voják své babičce v uniklém rozhovoru. „Povídám ti, zabili jsme za noc alespoň čtyři sta lidí.“

Voják dále popisuje, že měl Ukrajinců po krk. Nezáleželo mu na životě, protože věděl, že s sebou dokáže vzít spoustu lidí. „Měli jsme tam chlapy s kulomety, začali všechno kosit. Děti, ženy, muže, místní, nemístní... Všechno pokosili,“ popisuje voják hrůzostrašné scény.

„Vstoupili jsme do domů a stříleli. Měli jsme všeho po krk. Dali nám příkaz zabrat Kreminnu a my, babi, jsme všechny pokosili,“ přiblížil příslušník ruské armády další podrobnosti. „Tak je to správné,“ souhlasila jeho babička. Nakonec si své příbuzné postěžoval, že nespal po tři dny.

Růže, to je, když rozkrojíš zajatci penis, vysvětlil ruský voják své matce

Ze záznamu není jasné, kdy přesně se popisovaná události odehrála. Rusové získali Kreminnu v dubnu minulého roku. V září se ruské síly z města na čas stáhly, poté se ale vojáci vrátili.

Krátce po začátku invaze Rusové cynicky a vědomě zaútočili na pečovatelský dům v Kreminně. „Zabili 56 lidí, zbylých patnáct odvedli na okupované území,“ uvedl tehdy Sergij Hajdaj, tehdejší hlava ukrajinské vojenské správy pro Luhanskou oblast.

Ukrajinská vojenská rozvědka opakovaně zveřejňuje uniklé konverzace ruských vojáků s jejich přáteli či rodinnými příslušníky. Z nich vyplývají jejich násilnosti a zločiny. Šéf rozvědky Kyrylo Budanov slíbil, že Ukrajina najde kdekoliv každého, kdo se v zemi dopustil válečných zločinů či zločinů proti lidskosti.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video