Slovensko-ukrajinský železniční hraniční přechod Maťovské Vojkovce.

Slovensko-ukrajinský železniční hraniční přechod Maťovské Vojkovce. | foto: ČTK

Na Slovensko za 10 000 dolarů. Ukrajinský pohraničník nabízel útěky před odvodem

  • 8
Ukrajinští vyšetřovatelé dopadli inspektora pohraniční stráže z Čopu. Jako převaděč se pokoušel za úplatky dostat na Slovensko několik mužů, kteří se vyhýbali nástupu do armády. Uvedl to v úterý na svém webu list Ukrajinska pravda, který se odvolává na kriminální ústřednu, inspekci pohraniční stráže a speciální prokuraturu působící ve sféře obrany.

Zadržený pohraničník spolu se svým bratrem podle vyšetřovatelů vyhledávali zájemce o útěk do zahraničí před povoláním do armády k obraně vlasti. Nabízeli jim, že za 10 000 dolarů (v přepočtu zhruba 230 000 Kč) na osobu je dostanou na Slovensko.

Sourozence zadrželi v Užhorodu při přebírání „zálohy“ 120 000 hřiven (asi 75 000 Kč). Zbytek měl zájemce doplatit těsně před přechodem hranice.

Pečovatel či účelový sňatek. Ukrajinci vymýšlejí triky, jak se vyhnout odvodům

Soud na oba podezřelé uvalil vazbu. Po složení kauce mohou být propuštěni, dodal ukrajinský deník.

Čop

Čop

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video