Diskuze

Trumpova firma se dopustila daňových podvodů, rozhodl newyorský soud

Firma bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, The Trump Organization, byla v úterý u soudu v New Yorku shledána vinnou z daňového podvodu. Podle agentury AP je to jasné odmítnutí finančních praktik vysokých manažerů v Trumpově společnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

125 tisíc lidí chce Trumpa vykázat z voleb v roce 2024, protožeTrump porušil ústavu

Donald Trump věděl, že bude ve své kampani pro volby v roce 2024 čelit překážkám, ale nyní je zpochybněna i jeho schopnost kandidovat. Kampaňová skupina MoveOn vytvořila v listopadu petici, která vyzývá vládní úředníky, aby Trumpa diskvalifikovali z prezidentských voleb v roce 2024 z důvodu porušení ústavy. Během dvou týdnů od svého vzniku získala petice 50 000 podpisů a od pondělí ji podepsalo více než 125 000 lidí. MoveOn doufá, že se mu podaří získat 200 000 podpisů. Petice tvrdí, že Trumpovo jednání během a po vzpouře v Kapitolu 6. ledna porušuje čtrnáctý dodatek.Petice se odvolává na článek tři, který říká, že každá osoba, která se "zapojila do vzpoury nebo rebelie" po složení kongresové přísahy, by měla mít zakázáno ucházet se o úřad. Lidé, kteří petici podepsali, měli možnost sdělit své důvody, proč tak učinili, v komentářích na stránce s popisy.

Signatářka petice Jeanue S. uvedla: "Pokojná demonstrace je jedna věc. Ničení hlavního města a hledání lidí, kterým by se dalo ublížit, plus ničení jejich kanceláří je něco úplně jiného. Mělo by jim být znemožněno ucházet se o jakoukoli vládní funkci. Trump porušil ústavu. Buď jsme národem zákonů, který věří v Ústavu, nebo nejsme. Zde máme šanci říci, kdo jsme. Činy, které pokračují i dnes a jsou zaměřeny na to, aby položily základy jeho dalšímu puči, který ho má v roce 2024 posadit do Bílého domu bez ohledu na vůli voličů. Tento případ není jediným, kdy byl čtrnáctý dodatek použit proti politickým představitelům. Kongresmanka Marjorie Taylorová Greeneová a poslanec Madison Cawthorn byli obviněni z napomáhání k podněcování povstání, a proto by měli mít zákaz výkonu funkce.

Soudce snahu o zákaz výkonu funkce Greeneové zamítl z důvodu "nedostatečných důkazů" na podporu obvinění z napomáhání k podněcování povstání. Cawthornová opustila svůj úřad sama poté, co v primárkách GOP prohrála se senátorem Chuckem Edwardsem.

0 0
možnosti
JK

Mílo, to jsi napsal ty nebo je to copy & paste z nějakého obskurního webu? Vlastně je to jedno, protože by jsi si měl po sobě přečíst co sdílíš se světem aby jsi si neuřízl zase pěkný kus ostudy.

Je Madison Cawthorn chlap nebo ženská? Je to chlap a Chuck Edvards není ledajaký senátor, ale Senátor Severní Karolíny a nikoliv Senátor federálního Senátu, což by si člověk jinak mohl myslet, že.

Co je však zde nejdůležitější, že MoveOn není žádná kampaňová skupina, ale krajně levicová přesněji řečeno komunistická neziskovka, která fanaticky obhajovala Billa Clintona proti jeho impíčmentu na konci 90. let.

Je to komunistická neziskovka neboť její zakládající členové byli bývalí členové Komunistické strany Spojených států, která ztratila v 90. letech svého hlavního mecenáše Sovětský svaz a nemohla už uživit všechny své stávající členy.

Ale ono to celkem není tak překvapivé, že zde vylepuješ komunistickou propagandu, viď, Mílo?

0 0
možnosti
JS

J95a25n 90S69l31a28n12i71n58a

7. 12. 2022 11:56

To je čtení jako z knihy "Kladivo na čarodějnice". Liberálním demokratům už se pomalu krátí čas, aby mohli Trumpa zdiskreditovat a znemožnit mu opakovanou kandidáturu na úřad prezidenta.

1 5
možnosti
JK

Trump prý nadhodnocoval majetek a to je údajně trestné, což dělá prakticky úplně každý normální člověk, kdo cokoliv kdy prodával.

A tohle není jediná pitomost v článku, takže dle falsum in uno, falsus in omnibus je ztráta času se tímhle zabývat...

1 14
možnosti
JB

Nadhodnocovat majetek, jez se pouziva jako ruceni (je to cesky?) na pujcku, je podvod. A nedela to kazdy clovek.

6 1
možnosti
MB

Ústava je důležitější než kterýkoli bývalý prezident

Nikdo, kdo obhajuje "zrušení všech pravidel, předpisů a článků, dokonce i těch, které se nacházejí v ústavě, jak to o víkendu učinil Trump, by neměl zastávat veřejnou funkci. Nikdy. Veřejný činitel ve Spojených státech musí přísahat, že bude dodržovat ústavu, a není možné čestně přísahat, že budete dodržovat něco, co byste podle svých slov měli ignorovat.

Pokud může být něco horšího než metody, které Trump bez zákona přijímá, pak se mu podařilo udělat něco horšího tím, že poskytl zhoubnou a masivní lež jako ospravedlnění pro své rádobydespotické skartování ústavy. Trump tvrdil (všemi velkými písmeny a s velkou nadsázkou), že v úzké spolupráci s velkými technologickými společnostmi, DNC a Demokratickou stranou došlo k "MASIVNÍMU A ŠIROKÉMU PODVODU". Kvůli tomu zopakoval svou zlovolnou lež, že je "PRÁVOPLATNÝM VÍTĚZEM" v roce 2020, a řekl, že nápravou musí být buď to, že ho nějaký úřad prostě "prohlásí" prezidentem, nebo že se uskuteční "NOVÉ VOLBY". Ať tak či onak, výslovně řekl, že by země měla nějak prostě zahodit výsledky prezidentských voleb v roce 2020.

Tato Trumpova erupce je výzvou k diktatuře tyrana s plechovou prolhanou hubou. V návaznosti na jeho opakovaná slovní objetí s QAnon, The Proud Boys (a přísliby právní podpory a omilostnění) pro výtržníky z Kapitolu, které podnítil k pokusu zastavit proceduru sčítání hlasů, zatímco oni volali po popravě jeho vlastního viceprezidenta, je tento nový slovní obrat nebezpečnou provokací. Je to provokace založená na plošné lži, matematicky a soudně identifikované jako lež nade vší pochybnost, že mu byly volby v roce 2020 nějakým způsobem ukradeny.

9 2
možnosti
JK

Mílo, proč si vymýšlíš? Vždyť je to tak trapné. Trump žádné zrušení všech pravidel, předpisů a článků a ani těch v Ústavě neučinil a ani nemohl učinit, protože jako běžný občan nic takového ani dělat nemůže...

1 8
možnosti
JT

Vysvětlení je jednoduché: je to zcela legální, pokud se to daní. V Česku stejně jako v USA.

0 2
možnosti
TC

Vy chcete rict, ze napriklad leasing auta pro zamestance se v cr dani? To se mi nechce verit, to je prece "business expense". Stejne tak jako vetsina zamestnaneckych benefitu si firma odpocitava z dani.

0 0
možnosti
JT

Parlamentní listy o tom nepsaly? To je přece dnešní mainstream.

0 0
možnosti
SW

To bude zase nejakej hon na carodejnice, zavist a rasismus. Donald je prece cisty jako lilie, i kdyz ma mirne oranzove opaleni.

11 2
možnosti
MH

zajimavy, nejak mi v mainstreamu unikl clanek o tom, jak demokrati s technologickymi firmami ovlivnovali prezidentske volby, takze to co rikal Trump byla pravda. Musk nedavno zverejnil dukazy. Byt to naopak, tak uz FBI davno obsadila vsechny kancelare Trumpa a vsechny noviny by o tom celem spiknuti stoleti psali. a ehjle ticho po pesince

6 10
možnosti
HP

Musk nedávno zveřejnil kulový, ale svědci Trumpovi se z bezobsažných "Twitter Files" snaží udělat nový hoax o "ovlivňování" voleb, když už ne jejich přímé manipulaci jak tvrdili dřív. Jenže už je to jenom vaření z vody.

5 2
možnosti
PP

Proč jednosuše neřekne, že je to kampáň? V Česku to funguje.

12 0
možnosti